Receptek kategória bejegyzései
Biobort az asztalra!
Ezt az anyagot hónapok óta meg szerettem volna csinálni, de úgy tűnik mindennek megvan a maga ideje. Végre összeállt minden, megszületett a biobor teszt, szakértő véleménnyel és értő ételajánlásokkal, ami a Nők Lapja Café után, most a blogon is olvasható.
A figyelmes szakács
Hugh Fearnley-Whittingstall neve a River Cottage sorozatból lehet ismerős. A vidéki gazdálkodással jó barátságot ápoló városi séfet azonban most nem a tévében, hanem a könyvesboltokban kell keresni.
A csipkebogyó
Idén úgy döntöttem én is gyűjtök csipkebogyót. A nagy kérdés az, hogy mikor van a tökéletes pillanat?
Sütőtök a konyhában
Indul a sütőtök szezon, amivel jóval több dolgot lehet kezdeni mint hogy bedugjuk a sütőbe.
Friss szőlő januárig
A nyár a munka, az ősz a szüret és a tartósítás, tárolás ideje. De mit lehet kezdeni a szőlővel?
Paradicsom befőzés egyszerűen
Elrakás, befőzés, tartósítás. Szokásos nyár végi program, de most egyszerűsíthetnek rajta. Legalábbis ami a paradicsomot illeti.
A fűszertartósítás hat módja
A fűszernövények tartósításának több módja is van, azonban ha szeretnénk igazán kihasználni a dologban rejlő lehetőségeket, akkor érdemes több különböző módszerrel dolgozni.