Címke: zöldborsó

Borsós lehetőségek

Mint írtam szépen hoz a cukorborsó. A zsenge borsó ritka kincs, lehet belőle rizibizi, zöldborsófőzelék, meg jó kis leves. Messze nem megvetendő örömök ezek, de mint Bogi receptjeiből is látszik, egy ennyire hagyományos alapanyag is számtalan izgalmas felhasználási módja van, ráadásul a felmagzott rukkolám is hasznosításra kerülhet. Folytatódik….

Címkék: , , , , 1 hozzászólás

A borsó meg a héja

A borsó meg a héja

Vannak mindenféle szólások, közmondások, amiket párokra szoktak mondani. Tudják kinek a pap, kinek a papné, a zsák a foltját, meg még biztos ezer, amik érdekes módon mind valami megalkuvásról szólnak. Viszont az „úgy vannak mint a borsó meg a héja” mindig is megmelengette a szívem. Úgy tűnik, kedvelem a rusztikus lírát. Folytatódik….

Címkék: 2 hozzászólás

Beus ajándéka

Az ajándék fokhagymák

Háztáji magokkal és fokhagymával bővült a mag bázisom. A magok dughagymákért cserébe lettek nekem beígérve, de végül a seft elmaradt, csak találtam egy dobozt az irodában, amiben a beígért fokhagymák mellett mindenféle spéci dolgok is voltak. Kaptam napraforgó magot, hosszú, vékony zöldhüvelyű bab magot és két spanyol paprika magot is. Az egyik sütnivaló zöld lesz, a másik nagy méretű, ennivaló zöld.

Hogy érthető legyen a dolog jelentősége, el kell mondanom, hogy a spanyol paprika magokat Beus külön kérésére szerezte be és szállította haza egy cimborája, szóval remélni sem mertem, hogy kapok belőle. Beusról egyébként lesz majd még szó, leginkább a balatoni életéről és az ott készített bioborokról és -pálinkákról. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 4 hozzászólás