Címke: vetőmag

Szuper tasak két perc alatt

Szuper origami hajtás következik, amivel nem csak vetőmag, de bármilyen apróság tárolására alkalmas tasakot készíthetünk pár mozdulattal.

Ebben lesznek a magok a PARK(ing) Day-en

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Magok Jamie-től

Míg tavaly a tüzes Spanyolországból érkeztek ajándék magok, addig idén Jamie Oliver konyhájából.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Meddig jó a vetőmag?

A vetőmagoknak is van szavatossági ideje, lejárati dátuma. Kíváncsi voltam mennyire komoly ügy ez, a kísérlet eredményei alább. Folytatódik….

Címkék: , , , 1 hozzászólás

Palántázás lépésről lépésre

Ha eddig nem tették meg, itt az ideje a palántázásnak. Nem kell hozzá más csak mag, föld és edények.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Mennyibe kerül egy kert?

Napokon belül beszámolok a kert idei koncepciójáról, mert lesz változás bőven, de előtte bemutatnám a tavalyi év mérlegét. Érdekes és tanulságos számvetés következik, kilókkal, forintokkal, haszonkulccsal.

A kert július végén

Folytatódik….

Címkék: , , , 4 hozzászólás

Így készül a vetőmag

A kapálásnak, ültetésnek vége, de ez nem azt jelenti, hogy nincs dolga a kertésznek. Ez a lazázós időszak kiválóan alkalmas arra, hogy acélos tekintetünket a jövőre szegezzük és gondoskodjunk a jövő évi vetőmagokról. Folytatódik….

Címkék: , Hozzászólások kikapcsolva

Biokertet biomagból

Kész a lista? Nagyon jó, akkor most elmegyünk magot venni. Aha, csak hogy ez nem így megy. Amikor kitaláltam a kertet, akkor egyértelműnek tűnt, hogy akkor lesz igazán organikus, ha a vetőmagok is biók, pontosabban ökológiai termesztésből származnak (hogy miért nem bio, arról bővebben itt olvashatnak).
Internet, keresőbe be bio vetőmag, találatok ki. Másodperc tört része alatt több ezer találat, amik zöme használhatatlan, bár most már tudom, hogy hova forduljak, ha gabonatermesztésre adnám a fejemet. Nem részletezném internetes Canossa-járásomat, a lényeg, hogy három befutó maradt: a Hermes, a Praktiker és az OBI. Tenném hozzá, hogy nincs autóm, nem is nagyon szeretnék, így potyogott ki például egy bajai cég. A beszerzésre kiváló alkalomnak tűnt a vasárnap délelőtt, ha pedig vasárnap, akkor Praktiker, nekik úgy is mindenre van több ötletük. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , 3 hozzászólás