Címke: üveg

Az egymillió üveg temploma

Yona Friedman szerint a modern kor építőanyaga a hulladék. A bontott tégla, cserép újbóli használata senkit nem lep meg, de mit szólnának egy sörösüvegből épült házhoz? És egy templomhoz?

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Újracsomagolva

A háztartási szemét jó részét a különböző csomagolóanyagok teszik ki. Az egy darab citromhoz adott nylon zacskókról lemondhatunk, meg gyűjthetjük szelektíven, de ha valóban csökkenteni akarjuk a szemétkupacot, akkor jobban tesszük ha magunk hasznosítjuk, amit lehet. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Hogyan gyűjtsük szelektíven a szemetet

A szelektív hulladékgyűjtés fontos, de úgy tűnik, hogy még mindig rengeteg legenda övezi. Ezek egyik legszebbje – amit nem oly rég a televízióban is képes volt hangoztatni egy egyébként nem buta ember – , hogy fölösleges, mert úgy is összeöntik. Magam, ellentétben Voltaire Candide-jával, nem gondolom, hogy ez a lehető világok legjobbika, de annyira nem is rossz, hogy emberek azzal szórakoztassák magukat, hogy milliókkal külön gyűjtetik a szemetet, majd ezt egy titkos, sötét, távoli helyen összeöntik. Halljuk a dévaj, sátáni kacajt, ugye? Szóval nem, nem öntik össze. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva