Címke: újrahasznosítás

A gyümölcshéj nem szemét

Itt a déligyümölcs időszak  a narancsnak, mandarinnak, banánnak és citromnak azonban nem csak a húsa, hanem a héja is értékes.

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , , , 2 hozzászólás

Puff mosógépből

A blogon volt már szó házi készítésű virágládáról, melegházról, esővíz-gyűjtőről, de most egy igazán különleges darab következik.

Mosódob puff

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

A mindentudó sör

Talán már írtam, hogy a kertészkedéssel párhuzamosan rákaptam a sörivásra is. A sör azonban nem csak egy munkanap végén tehet jó szolgálatot a kertésznek, hanem a kertben és a háztartásban is.

Folytatódik….

Címkék: , Hozzászólások kikapcsolva

Szimplán kreatívak

A tavaszi ruhaőrületről és annak káros hatásairól már volt szó. A szekrényben halmozódó ruhákat azonban nem csak eladni lehet, hanem átalakítani is. Az sem gond, ha valaki nem egy született varrónő, a Szimpla Divat segít!

Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Az egymillió üveg temploma

Yona Friedman szerint a modern kor építőanyaga a hulladék. A bontott tégla, cserép újbóli használata senkit nem lep meg, de mit szólnának egy sörösüvegből épült házhoz? És egy templomhoz?

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Újracsomagolva

A háztartási szemét jó részét a különböző csomagolóanyagok teszik ki. Az egy darab citromhoz adott nylon zacskókról lemondhatunk, meg gyűjthetjük szelektíven, de ha valóban csökkenteni akarjuk a szemétkupacot, akkor jobban tesszük ha magunk hasznosítjuk, amit lehet. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Újrahasznosított kutyák

A kutya az ember legjobb barátja, a jó gazda pedig arról is gondoskodik, hogy a környezetszennyezés ne terhelje kedvence karmáját. A kutya kaki összeszedése alap, de emellett a jó gazdi kreatív és újrahasznosított lakot épít kedvencének. Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Zacskó helyett

Műanyag helyett

Egyetlen egyszer köszönte meg nekem egy eladó, hogy nem kértem műanyag zacskót. Ráadásul egy minyuri darabról volt szó, ami egy gombolyag hímzőfonalhoz járt volna. Nem meglepő, hogy ez a fantasztikus esemény egy kisboltban történt, ahol az eladónő egyben a tulajdonos is volt.

Gondolom nem csak nekem jutott ki már az az élmény, hogy egy felháborodott vevő azért cirkuszolt a kasszánál, mert fizetnie kell a nylon zacskóért. Nyilván nem a 15 vagy 30 forint bántja, hanem azt gondolja, hogy ez jár neki. Egy kis plusz, amivel illik megjutalmazni azért, hogy ott vásárolt, ahol.

A jelenség mögött egy évekkel ezelőtt berögzült rossz szokás áll, amikor akár minden egyes almához kaphattunk külön, ingyen nylon zacskót. Persze a pénztáros is boldogan adta, hiszen neki ez egy forintjába sem fájt. És ebbe a nagy, ingyen, adok-kapokba szépen beleszoktunk. Folytatódik….

Címkék: , Hozzászólások kikapcsolva