Címke: spenót

Beszippantott a kert

Tegnap elmaradt a szokásos poszt, aminek oka maga a poszt tárgya volt, azaz a kert. A szinte már szokásosnak nevezhető hibába estem: azt gondoltam, hogy kimegyek, locsolok, aztán már fordulok is. Hisz tudjuk, hogy a modern nő nem élhet tervezés és time management nélkül, de ha ezek vannak, megy minden mint a karikacsapás! Na persze. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 2 hozzászólás

Spenót vagy paraj?

Popeye, a tengerész

Maguk szerint spenót vagy paraj?Én mindig spenótot mondok, de bolti csomagoláson én ilyet még nem láttam, csak hogy mondjuk “fagyasztott paraj”. Minden bizonnyal olyan ez mint a krumpli-burgonya ügy, amivel kapcsolatban egy kedves barátom éles látóan jegyezte meg, hogy onnét ismerszik meg a vendéglátós, hogy burgonyát mond, és tényleg.  Burgonyapüré, hasábburgonya, burgonyakrokett. Véletlenül sem krumpli.

 

 

Folytatódik….

Címkék: , , , , , 3 hozzászólás

A kertészek védőszentje

Szent Dorottya

Az elmúlt héten rengeteg dolgom volt, nem volt időm foglalkozni a kerttel. Egyetlen reményem az időjárás-jelentés volt, amiben hűvöset, szelet, és ami a legfontosabb, esőt ígértek. Mint mindannyian tapasztalhattuk, az előre vetített pocsék idő megvalósult, egyetlen pozitív eleme, a kiadós eső nélkül.

Ennek persze rajtam kívül mindenki örült, én meg azon aggódtam, hogy mi marad így a kertből, víz nélkül? Tegnap végre eljutottam a kertig és tényleg semmi jóra nem számítottam, de a valóság felülmúlta minden várakozásomat, méghozzá abszolút pozitív értelemben. Folytatódik….

Címkék: , , , , 1 hozzászólás

Rend a lelke mindennek

Végre jelzés szinten is rendet raktam a kertben. Ugyan nagyon spontán és bio volt, ahogy a mindenféle növényeket és ágyásokat letört faágak jelezték, plusz mindent a terv szerint ültettem, de rá kellett jönnöm, hogy hosszútávon ez nem fog működni.
Már csak azért sem, mert nem nevezném magamat olyan gyakorlott kertésznek, aki egy kikandikáló levélszélből rögtön látná, hogy ez a másodvetésű spenót első jele. És viszont dolgok nőnek ki, és nem volt ínyemre a gondolat, hogy esetleg kigyomlálok egy egész sor répát, szimplán azért, mert benézek egy faágat. Folytatódik….

Címkék: , , 1 hozzászólás