Címke: retek

Vetőmag játék

Ezt a tasakot, mint arra emlékezhetnek, a PARK(ing) Day-re készítettem. És azt is megígértem, hogy ha marad, akkor lesz játék, ahol meg lehet nyerni. Eljött a pillanat, versenybe lehet szállni a magokért!

A szuper tasak

Folytatódik….

Címkék: , , , , , 12 hozzászólás

Megérett a retek

Az elmúlt hét esős időjárásának meg lett az eredménye. Megérett a retek.

A terasz retek kívülről

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Meddig jó a vetőmag?

A vetőmagoknak is van szavatossági ideje, lejárati dátuma. Kíváncsi voltam mennyire komoly ügy ez, a kísérlet eredményei alább. Folytatódik….

Címkék: , , , 1 hozzászólás

Rejtélyek földje

Számtalan problémán elméláztam az elmúlt hétvégén és arra kellett jutnom, hogy a gyerekek kérdésfelvetése és probléma megközelítése bizony sok szempontból nagyon helyes. Nem az iszonyú idegesítő, huszadszorra elnyavajgott „Mikor érünk már odára” gondolok, hanem az egyszerű hogyan és miért kezdetű mondatokra, amivel simán sarokba szorítja az embert egy ötéves. Folytatódik….

Címkék: , , , 1 hozzászólás

Valami féreg rág ottan

Saját termesztésű retek

Bár vasárnap úgy tűnt, hogy bármelyik pillanatban leszakadhat az eső, dacoltam a leselkedő viharral és kimentem a kertbe. Ennek a fő oka az volt, hogy roppant mód izgatott, hogy hogy áll a retek.

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Mire jó a retekszár?

Retek

Mondják ki sokszor: retekszár, retekszár, retekszár. Tök értelmetlenül hangzik, pedig még levest is lehet főzni belőle. Mármint a szárból, nem a mondókából. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Első, első, első!

Mr. Michael Palin

Michael Palint úgy ahogy van imádom, és különösen szeretem az utazós filmjeit. Nem tudom látták-e a 80 nap alatt a Föld körül címűt, amiben Phileas Fogg legendás mutatványát kívánják megismételni. Nos annak az elején az elején elmegy utazási tanácsokat kérni egy BBC-s öreg rókához, aki már tudósított mindenhonnan Afganisztántól kezdve Kamcsatkáig. A fickó kissé gyarmati stílusban („Csak angolul beszéljen. Ha megpróbál a nyelvükön beszélni nevetségessé válik, és nem maga lesz a főnök.”), de kiokosítja Palint a helyes utazás mibenlétéről, a zárszavai pedig a következők: Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Zenés mulcsolás

Rákészülve a május 1-jére, munkával töltöttem a szombatot. Minden adott volt a hangulathoz, volt gyerekzsivaj, vurstli, sikongatás, sajnos sör és virsli nem, de derékfájás a nap végére igen. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás

Nő a hagyma!

A hazaérkezésem után rögtön mentem is kertet nézni. Tisztában voltam vele, hogy nem számíthatok olyan burjánzásra mint a palánták esetében, épp ezért különösen nagy örömmel töltött el, amikor megláttam, hogy az eldugdosott hagymák szárba szökkentek.

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , , 7 hozzászólás