Címke: paprika

Új paprika a csapatban

Új paprikával gazdagodott a kertem. Először azt hittem, hogy új paprikákkal, de az ízpróba sajnos romba döntötte ebbéli reményeimet. Azért szomorú nem vagyok. Van klasszik magyar fehér paprika, aminek nem csak elméleti alapon örülök, hanem azért is mert nagyon szeretem.

Paprika trió

Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Zöldség dömping

Olyan az én kertem mint a későn érő gyerek. Nehézkesnek tűnik, lassan indul be, de aztán határ a csillagos ég! Folytatódik….

Címkék: , , 7 hozzászólás

Az első paprika

Paprikák

Nem is reméltem volna, de leszedtem az első paprikákat.

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Csoda szép kertem van

Az első paradicsom

Az elmúlt bő hétben non-stop paraszt vasárnapot tartottam. Mindannyian tudjuk, ömlött az eső reggeltől estig vagy éppen estétől reggelig. Hétfőn azonban már nagyon izgatott, hogy mi a helyzet odakinn, de nem sikerült elcsípnem azt a két órát, amikor mondjuk pont nem esik. Ma viszont úgy döntöttem, hogy bármi lesz, kimegyek. Bevágtam a széldzsekimet a táskámba, bringára pattantam és kitekertem. Nem sejtettem, de ennél jobb programot ki sem találhattam volna.Mint az alábbi képek is tanúsítják, nem csak a májusi eső ér aranyat. Folytatódik….

Címkék: , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Méretes kapa

Mint arról korábban beszámoltam, szépen nőnek a kertben a dolgok. És tudom, hogy nem bizalmatlanságból, de többen megjegyezték, hogy szívesen látnák is, hogy mit jelent ez a szépen növés. A kérés jogos, és ha van nálam fényképezőgép, akkor magától értetődő módon teljesítem is. Ez a rész hibádzott a múltkor, de most minden pótlásra kerül!

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 2 hozzászólás

Drogozom a palántákat

A kertészkedés számtalan nehézséggel jár. Ott az időjárás, a kártevők, meg hogy ma nincs fotó, mert elfelejtettem gépet vinni. De vannak dolgok, amik szinte a transzcendens kategóriájába tartoznak, ami úgy történik, hogy nincs rá magyarázat. Például, hogy nem nőnek a palántáim.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Szun-ce nyomában járok

Szun-ce, a nagy stratéga

Bár rég nem esett szó a palántákról, a hónapok óta tartó locsolásnak, melegítésnek, figyelemnek és szétültetési hullámoknak meg lett az eredménye. Megszületett a kontingens, ami reményeim szerint meghódítja a földet, ahol eddig a tarack volt az úr. A csapat összeállítása azonban egyáltalán nem volt könnyű feladat, így a nagy kínai stratéga, Szun-ce, tanácsaira támaszkodtam, melyeket A hadviselés törvényei címen foglalt össze. Mert „(A háborút), amely az ország legnagyobb vállalkozása, az élet vagy halál alapja, a megmaradás vagy pusztulás útja, mindenképpen alaposan tanulmányozni kell.” Folytatódik….

Címkék: , , , , 4 hozzászólás

Beus ajándéka

Az ajándék fokhagymák

Háztáji magokkal és fokhagymával bővült a mag bázisom. A magok dughagymákért cserébe lettek nekem beígérve, de végül a seft elmaradt, csak találtam egy dobozt az irodában, amiben a beígért fokhagymák mellett mindenféle spéci dolgok is voltak. Kaptam napraforgó magot, hosszú, vékony zöldhüvelyű bab magot és két spanyol paprika magot is. Az egyik sütnivaló zöld lesz, a másik nagy méretű, ennivaló zöld.

Hogy érthető legyen a dolog jelentősége, el kell mondanom, hogy a spanyol paprika magokat Beus külön kérésére szerezte be és szállította haza egy cimborája, szóval remélni sem mertem, hogy kapok belőle. Beusról egyébként lesz majd még szó, leginkább a balatoni életéről és az ott készített bioborokról és -pálinkákról. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 4 hozzászólás