Címke: palántázás

Bevált a melegház!

Sőt, nagyon durván bevált.

Görög bazsalikom palánták

Folytatódik….

Címkék: , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Palántázás lépésről lépésre

Ha eddig nem tették meg, itt az ideje a palántázásnak. Nem kell hozzá más csak mag, föld és edények.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Hány tavasz van egy életben?

Csók István szerint a tavasz

A május az év legszebb hónapja, ha csak nem vagyunk örökösen búskomor költők, akkor csak ujjongani lehet ebben a hónapban. Minden gyönyörűen friss és zöld, meleg van, a májusi eső pedig nem csak aranyat ér, de az egyik legszexibb időjárási jelenség is. Épp ezért a búskomor költők is imádják, mert ilyen élmények mellett lehet csak igazán szomorú verseket írni, mert az ember szíve szakad bele, hogy egyszer csak mindez nem lesz. Folytatódik….

Címkék: , , , , 4 hozzászólás

Mérleg 04.12.

Elkezdtem szétültetni a combosabb palántákat, ami arra is rákényszerített, hogy elővegyem könyvelő énemet és számba vegyem a meglévő növényállományt.
Először nagyon el voltam keseredve, mert több edényben egész egyszerűen felszívódtak a palánták. Hol két hete buja zöld halom világított, ott most csak üres helyek tátonganak. Ám mint az alábbi eredmények is mutatják, jobb szembe nézni a nehézségekkel mint homokba dugni a fejünket. A jellem acélozásán túl ez a magatartás váratlan pozitívumokat eredményezhet. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás

Törpe dzsungel

Brokkoli palánták

Úgy tűnhetett, hogy pár napig nem történt semmi növény fronton, de ez így nem igaz, csupán én tartózkodtam kerttől-növénytől távol. Mondhatnám, hogy tanulmányúton voltam, de ez nem fedné a valóságot.

Pedig volt benne kert, lesz is róla nagyon szép képes beszámoló, de addig is megmutatnám, hogy mi várt itthon.

 

 

Folytatódik….

Címkék: , , , 3 hozzászólás

A para vége

Nőnek a palántáim! Miután végigvettem minden lehetőséget, beleértve azt is, hogy körülbelül hatvan darab földdel teli edényt fogok kidobni úgy, hogy növénynek nyoma sem volt benne, beindultak a palántáim. Na persze nem maguktól. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

A teremtés pillanata

Eljött az ideje a palántázásnak, ami egyáltalán nem olyan riasztó, mint amilyennek tűnik és amellett, hogy bizonyos esetekben elengedhetetlen, rengeteg előnye van.
Az elengedhetetlen rész az, hogy kiszórhatunk egy csomag paradicsom magot, de ez termés tekintetében kevés sikerrel kecsegtet. Ha szeretnénk paprikát, paradicsomot vagy mondjuk padlizsánt, akkor palántázni kell. Persze vehetünk is palántákat, viszont ebben az esetben nem tudhatjuk, hogy milyen magból van és ugyanúgy nem biztos, hogy lesz belőle növény mint a saját nevelésűek esetében. Folytatódik….

Címkék: , 2 hozzászólás