Címke: palánta

Bevált a melegház!

Sőt, nagyon durván bevált.

Görög bazsalikom palánták

Folytatódik….

Címkék: , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Retek a ládába

Az előző évhez hasonlóan idén is ültetek zöldséget a teraszra, azonban okulva a tavalyi eredményekből, csiszoltam a technikámon. Nem is keveset.

Retek

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , 2 hozzászólás

Palántázás lépésről lépésre

Ha eddig nem tették meg, itt az ideje a palántázásnak. Nem kell hozzá más csak mag, föld és edények.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Méretes kapa

Mint arról korábban beszámoltam, szépen nőnek a kertben a dolgok. És tudom, hogy nem bizalmatlanságból, de többen megjegyezték, hogy szívesen látnák is, hogy mit jelent ez a szépen növés. A kérés jogos, és ha van nálam fényképezőgép, akkor magától értetődő módon teljesítem is. Ez a rész hibádzott a múltkor, de most minden pótlásra kerül!

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 2 hozzászólás

Drogozom a palántákat

A kertészkedés számtalan nehézséggel jár. Ott az időjárás, a kártevők, meg hogy ma nincs fotó, mert elfelejtettem gépet vinni. De vannak dolgok, amik szinte a transzcendens kategóriájába tartoznak, ami úgy történik, hogy nincs rá magyarázat. Például, hogy nem nőnek a palántáim.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Szun-ce nyomában járok

Szun-ce, a nagy stratéga

Bár rég nem esett szó a palántákról, a hónapok óta tartó locsolásnak, melegítésnek, figyelemnek és szétültetési hullámoknak meg lett az eredménye. Megszületett a kontingens, ami reményeim szerint meghódítja a földet, ahol eddig a tarack volt az úr. A csapat összeállítása azonban egyáltalán nem volt könnyű feladat, így a nagy kínai stratéga, Szun-ce, tanácsaira támaszkodtam, melyeket A hadviselés törvényei címen foglalt össze. Mert „(A háborút), amely az ország legnagyobb vállalkozása, az élet vagy halál alapja, a megmaradás vagy pusztulás útja, mindenképpen alaposan tanulmányozni kell.” Folytatódik….

Címkék: , , , , 4 hozzászólás

Mérleg 04.12.

Elkezdtem szétültetni a combosabb palántákat, ami arra is rákényszerített, hogy elővegyem könyvelő énemet és számba vegyem a meglévő növényállományt.
Először nagyon el voltam keseredve, mert több edényben egész egyszerűen felszívódtak a palánták. Hol két hete buja zöld halom világított, ott most csak üres helyek tátonganak. Ám mint az alábbi eredmények is mutatják, jobb szembe nézni a nehézségekkel mint homokba dugni a fejünket. A jellem acélozásán túl ez a magatartás váratlan pozitívumokat eredményezhet. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás

Törpe dzsungel

Brokkoli palánták

Úgy tűnhetett, hogy pár napig nem történt semmi növény fronton, de ez így nem igaz, csupán én tartózkodtam kerttől-növénytől távol. Mondhatnám, hogy tanulmányúton voltam, de ez nem fedné a valóságot.

Pedig volt benne kert, lesz is róla nagyon szép képes beszámoló, de addig is megmutatnám, hogy mi várt itthon.

 

 

Folytatódik….

Címkék: , , , 3 hozzászólás

A para vége

Nőnek a palántáim! Miután végigvettem minden lehetőséget, beleértve azt is, hogy körülbelül hatvan darab földdel teli edényt fogok kidobni úgy, hogy növénynek nyoma sem volt benne, beindultak a palántáim. Na persze nem maguktól. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Az első palánta

Kinőtt az első palántám! Egész pontosan hat növény dicsekedhet az elsőbbség jogával, mind egy cserépben jelent meg, a Beus-féle paprikamagokból. Hogy miért ott és abban a cserépben, rejtély. Főleg azért mert máshova is ültettem ugyanebből a magból.
Két különbséget azért sikerült felfedeznem eme cserép és a többi között. Az egyik, hogy a konyhában van, ami a lakás legmelegebb része, a másik, hogy ez a cserép a legmagasabb. Ráfűteni nem tudok, de a tőzegcserepeket megemeltem könyvekkel, hogy az ablakkeret fölé érjen a peremük. Folytatódik….

Címkék: , 7 hozzászólás