Címke: krumpli

Íme az idei első krumpli!

Elvirágzott a krumpli, meg is lett a termés.

Ennyi krumplit ad egy bokor

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Van ami sikerül, van ami nem

Ez az évem a kísérletek éve volt és itt nem csupán a kertre gondolok. Innét nézve úgy látom, hogy a kert csak a katalizátor volt, ami generálta az újabb feladatokat és problémákat. Hogy egy-egy dolgot feladatnak, problémának vagy kihívásnak láttam az erősen függött az aktuális hangulatomtól és az adott héten abszolvált alvás mennyiségtől is.

Azért írom ezt múlt időben, mert azon kaptam magam, hogy jóval lazábban kezelem a dolgokat mint az elején. Hogy ez a fáradtságnak, a rutinnak vagy kozmikus erőknek tudható be, nem tudom, de aggodalmaskodás helyett széles mosollyal próbálkozom, aztán van ami sikerül és van, ami nem. Folytatódik….

Címkék: , , , , 1 hozzászólás

Nem szereti a gyerek a zöldséget

Vannak gyerekek, akik nem szeretik a zöldségeket. Vagy nem annyira. Evolúciós oka biztos nincs, mert őseink hamarabb ettek meg bármiféle zöldet-gyökeret minthogy chipsért nyúltak volna, de ez a tényen mit sem változtat. Ahogy azon sem, hogy zöldség-gyümölcs már pedig kell a gyerekbe. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 1 hozzászólás

Rejtélyek földje

Számtalan problémán elméláztam az elmúlt hétvégén és arra kellett jutnom, hogy a gyerekek kérdésfelvetése és probléma megközelítése bizony sok szempontból nagyon helyes. Nem az iszonyú idegesítő, huszadszorra elnyavajgott „Mikor érünk már odára” gondolok, hanem az egyszerű hogyan és miért kezdetű mondatokra, amivel simán sarokba szorítja az embert egy ötéves. Folytatódik….

Címkék: , , , 1 hozzászólás

Virágzik a, virágzik a…

Szinte minden virágzik, bár egyes esetekben pontosabb lenne talán a felmagzik szó használata. Virágzik a krumpli, a borsó, a rukkola, és az elvetett virágmagok is szép, rendezett sorokban törekednek a fény felé. Kedves olvasók, íme képriportom a kertben látható virágokról.

Krumpli

A krumpli virága

Ez az éjszakára összecsukódott kis virág a krumpli virága. Engem egészen meglepett, hogy egy ennyire bumszli terméssel bíró növénynek ilyen apró, finom virága van. Folytatódik….

Címkék: , , , , 7 hozzászólás

Spenót vagy paraj?

Popeye, a tengerész

Maguk szerint spenót vagy paraj?Én mindig spenótot mondok, de bolti csomagoláson én ilyet még nem láttam, csak hogy mondjuk “fagyasztott paraj”. Minden bizonnyal olyan ez mint a krumpli-burgonya ügy, amivel kapcsolatban egy kedves barátom éles látóan jegyezte meg, hogy onnét ismerszik meg a vendéglátós, hogy burgonyát mond, és tényleg.  Burgonyapüré, hasábburgonya, burgonyakrokett. Véletlenül sem krumpli.

 

 

Folytatódik….

Címkék: , , , , , 3 hozzászólás

Zenés mulcsolás

Rákészülve a május 1-jére, munkával töltöttem a szombatot. Minden adott volt a hangulathoz, volt gyerekzsivaj, vurstli, sikongatás, sajnos sör és virsli nem, de derékfájás a nap végére igen. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás

Miért jó, ha az ember nem megy kirándulni?

Krumpli palánta

Mint valószínűleg mindenki más, úgy én is pihenéssel és kirándulással terveztem tölteni a húsvéti hétvégét, de ebből nem lett semmi. Pihenés még csak jutott valamennyi, de a kirándulást teljesen elmosta az eső. A következő volt a terv. Szombaton rendbe rakom a kertet, vasárnap henyélek, hétfőn pedig tiszteletemet teszem a minden bizonnyal méltán híres Vácrátóti Botanikuskertben. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Nő a hagyma!

A hazaérkezésem után rögtön mentem is kertet nézni. Tisztában voltam vele, hogy nem számíthatok olyan burjánzásra mint a palánták esetében, épp ezért különösen nagy örömmel töltött el, amikor megláttam, hogy az eldugdosott hagymák szárba szökkentek.

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , , 7 hozzászólás

Homok, répa, madárháló

Még az egyetemen mondta egy tanárom, hogy azon idő alatt, ami alatt hússzor végigolvassuk az olvasmány listát, majd sápítozunk, hogy úristen ez mennyi, és lehetetlen, akár el is olvashatnánk valamit és akkor tényleg tennénk valamit a sikeres vizsga érdekében.

Ezt a metódust igyekszem magamra szorítani a kerttel kapcsolatban is, mert különben egyszerűen betemetnek a tennivalók és a pánik. A szép idővel szaporodnak a teendők, ráadásul egy millió dolgon pörög előre az agyam. Tehát arra koncentrálok, amit most kell csinálni, ez pedig az ültetés. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás