Címke: kert

Kert mérleg

A terasz után lássuk mi termett a kertben.

Petrezselyem büdöskével

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Terasz, telek, kert?

Örömmel látom, hogy idén mindenkiben buzog a kertészkedési kedv, azonban nem árt átgondolni, hogy mit is jelent ez, melyik a nekünk való?

Egy ilyen kert?

Folytatódik….

Címkék: , , , , Hozzászólások kikapcsolva

A Paradicsom egy kis sarka

Félig nő, félig angyal

Van egy kert, ahova már majd húsz éve vágyom. Ez a kert Toszkánában van, Capalbiótól nem messze, egy Garavicchio nevű helyen. Hogy a hely szép, ahhoz kérdés nem fér. Toszkánában szerintem még az árokpart is szebb mint máshol, de ez a kert nem a növényzettől különleges, hanem a benne található szobroktól. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Virágzik a, virágzik a…

Szinte minden virágzik, bár egyes esetekben pontosabb lenne talán a felmagzik szó használata. Virágzik a krumpli, a borsó, a rukkola, és az elvetett virágmagok is szép, rendezett sorokban törekednek a fény felé. Kedves olvasók, íme képriportom a kertben látható virágokról.

Krumpli

A krumpli virága

Ez az éjszakára összecsukódott kis virág a krumpli virága. Engem egészen meglepett, hogy egy ennyire bumszli terméssel bíró növénynek ilyen apró, finom virága van. Folytatódik….

Címkék: , , , , 7 hozzászólás

Kert a tavon

Németh Ilona kert terve

Kiváló hétvégi programot ajánlanék a nagyérdemű figyelmébe, kerttel, romantikával, csónakkal és kortárs képzőművészettel. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Új terv

Ebből lesz a cserebogár

Az eredetileg 12×6 méteres kertemből le kellett faragnom. Bár az új terv 8×6 méter, azért nem az történt, hogy benéztem négy métert. Az előző tervem először is biankó terv volt, másrészt még egy korábbi, nagyobb terület hatása alatt született. De a tervnek mindenképpen volt értelme, mert most csak töpörítenem kellett rajta egy kicsit, és meg is voltam. Az ágyásokat levittem 1,5 méter szélesre a korábbi 2 méterről, és eltűnt az állandó terményeknek szánt külön ágyás, helyette egy kb fél méteres sáv maradt. Az előzetes terv további előnye volt, hogy eldöntöttem, hogy mit is vetnék, másrészt végiggondoltam a kert két alappillérét, a vetésforgót és a növénytársításokat. Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Ha kert kell, akkor terv kell

Minden szakirodalom azzal kezdődik, hogy ha kertészkedésre adjuk a fejünket, akkor tervezzük meg a kertet.
Bár ez szemben áll a vadvirág módjára, szabadon burjánzó természetről alkotott elképzeléseinkkel, számtalan gyakorlati haszna van és annyira nem is macerás. Folytatódik….

Címkék: , , 2 hozzászólás

A kezdet

Azt hiszem a guargumi-botránynál kezdtem el azon gondolkodni, hogy ha nyernék a lottón, akkor nem arra költeném a pénzt, hogy hússzor körbeutazzam a Földet, hanem egy mini-gazdaságra, ahol a zöldséget, gyümölcsöt, sőt a húst is, olyan körülmények között termelik, amit ÉN ellenőrzök. Folytatódik….

Címkék: , 2 hozzászólás