Címke: hangya

A levendula

Lepke és levendula

Mint említettem két újabb hangyabolyt sikerült felfedeznem, amivel nem is tudom hányra rúgott a számuk. Lesz egy kis időm, meg türelmem, végigfotózom mindegyik típust, az apró vöröstől, a hosszúkás feketén át egészen a szárnyashangyáig. David Attenborough is megirigyelné, akkora a kínálat.

 

 

 

Folytatódik….

Címkék: , 4 hozzászólás

A hangya nem egy aranyos állat

A hangya

Mindig is azt gondoltam, hogy a hangya túl van sztárolva. Bár kétségtelen szervezőkészsége és rohangálási képessége, amit már jó ideje szorgalomnak titulál az emberiség. A legtöbb bajom egyébként azt hiszem ezzel a ráosztott szereppel van. A tücsök-hangya mesében nekem mindig szimpatikusabb volt a tücsök mint a karót nyelt hangya, de belátom, hogy erről nem tehetnek a hangyák, nem szép ezért nem szeretni őket. De amit tegnap láttam, azután bárki alapít egy tücsök fan clubbot.

Folytatódik….

Címkék: , , 5 hozzászólás

Hány tavasz van egy életben?

Csók István szerint a tavasz

A május az év legszebb hónapja, ha csak nem vagyunk örökösen búskomor költők, akkor csak ujjongani lehet ebben a hónapban. Minden gyönyörűen friss és zöld, meleg van, a májusi eső pedig nem csak aranyat ér, de az egyik legszexibb időjárási jelenség is. Épp ezért a búskomor költők is imádják, mert ilyen élmények mellett lehet csak igazán szomorú verseket írni, mert az ember szíve szakad bele, hogy egyszer csak mindez nem lesz. Folytatódik….

Címkék: , , , , 4 hozzászólás

Valami féreg rág ottan

Saját termesztésű retek

Bár vasárnap úgy tűnt, hogy bármelyik pillanatban leszakadhat az eső, dacoltam a leselkedő viharral és kimentem a kertbe. Ennek a fő oka az volt, hogy roppant mód izgatott, hogy hogy áll a retek.

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva