Címke: hagyma

Terasz mérleg

Itt a szeptember, lássuk hogy teljesített a terasz.

Fűszersarok

Folytatódik….

Címkék: , , , , , 6 hozzászólás

Minden a hagymáról

Mint már múlt héten is írtam, vendégségben jártam a Based on Pig csapatánál. Nagyon jó hangulatban telt a délelőtt, és végre a beszámoló megírására is jutott időm.

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Termés vetés nélkül

Nem science fiction, hanem a valóság. Lássuk mi élte túl a telet.

Oregáno

Folytatódik….

Címkék: , , , , , Hozzászólások kikapcsolva

Hagymát hagymával

Reményeim szerint szép hagymatermés lesz. A vöröshagymának már eldőlt a szára, a fokhagyma is alakul, bár megijedtem, hogy nem lesz belőle semmi, de kiszedtem egyet és van ott hagyma, csak még növendék.

A mogyoróhagyma viszont kész, ha növények esetében egyáltalán lehet ilyen szavakat használni. Fel is fogom szedni a hétvégén, és megpróbálok kihozni belőle még egy kört. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

A kertészek védőszentje

Szent Dorottya

Az elmúlt héten rengeteg dolgom volt, nem volt időm foglalkozni a kerttel. Egyetlen reményem az időjárás-jelentés volt, amiben hűvöset, szelet, és ami a legfontosabb, esőt ígértek. Mint mindannyian tapasztalhattuk, az előre vetített pocsék idő megvalósult, egyetlen pozitív eleme, a kiadós eső nélkül.

Ennek persze rajtam kívül mindenki örült, én meg azon aggódtam, hogy mi marad így a kertből, víz nélkül? Tegnap végre eljutottam a kertig és tényleg semmi jóra nem számítottam, de a valóság felülmúlta minden várakozásomat, méghozzá abszolút pozitív értelemben. Folytatódik….

Címkék: , , , , 1 hozzászólás

Mérleg 04.12.

Elkezdtem szétültetni a combosabb palántákat, ami arra is rákényszerített, hogy elővegyem könyvelő énemet és számba vegyem a meglévő növényállományt.
Először nagyon el voltam keseredve, mert több edényben egész egyszerűen felszívódtak a palánták. Hol két hete buja zöld halom világított, ott most csak üres helyek tátonganak. Ám mint az alábbi eredmények is mutatják, jobb szembe nézni a nehézségekkel mint homokba dugni a fejünket. A jellem acélozásán túl ez a magatartás váratlan pozitívumokat eredményezhet. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 2 hozzászólás

Rend a lelke mindennek

Végre jelzés szinten is rendet raktam a kertben. Ugyan nagyon spontán és bio volt, ahogy a mindenféle növényeket és ágyásokat letört faágak jelezték, plusz mindent a terv szerint ültettem, de rá kellett jönnöm, hogy hosszútávon ez nem fog működni.
Már csak azért sem, mert nem nevezném magamat olyan gyakorlott kertésznek, aki egy kikandikáló levélszélből rögtön látná, hogy ez a másodvetésű spenót első jele. És viszont dolgok nőnek ki, és nem volt ínyemre a gondolat, hogy esetleg kigyomlálok egy egész sor répát, szimplán azért, mert benézek egy faágat. Folytatódik….

Címkék: , , 1 hozzászólás