Címke: fűszernövények

Olimpiai fa

Egy kortárs képzőművész számtalan eszközt használhat fel munkáihoz. Ki a hagyományos ceruza, ecset, vászon vonalon halad, ki hétköznapi eszközöket használ fel új formában. És van egy páros, amelyik fűvel-fával alkot.

Olimpiai fa - látványterv

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Fűszerek télre

Fűszernövények

Lassan itt az ősz, jön a szüret és a tartósítás időszaka. Több mindennek a tárolását sorba fogom venni az elkövetkezendő hetekben, a sort a fűszerek nyitják. Folytatódik….

Címkék: , 2 hozzászólás

Jó társaságban jó a termés

Jó szándék nélkül nem megy a kert, de ennyi még a szép kerthez kevés. Nem szaporítanám a szót, mindannyian tudjuk, hogy ezer tényezőtől függ a siker, amelyek közül az egyik legfontosabb alap a jó terv, aminek elérkeztünk utolsó, de talán leglényegesebb részéhez, a növénytársításokhoz.

A növénytársítások lényege, hogy bizonyos növények jó hatással vannak egymásra, míg mások egymás mellé ültetése kifejezetten nem jó, legyen szó zöldségekről, a fűszernövényekről, gyógynövényekről vagy virágokról. A hatások elég eltérőek lehetnek: van hogy konkrétan riasztják egymás kártevőit mint a már emlegetett hagyma-répa páros, míg más esetekben pontosan nem ismert okok miatt, de jó hatással vannak egymásra. Folytatódik….

Címkék: , , 4 hozzászólás