Címke: cukorborsó

Virágzik a, virágzik a…

Szinte minden virágzik, bár egyes esetekben pontosabb lenne talán a felmagzik szó használata. Virágzik a krumpli, a borsó, a rukkola, és az elvetett virágmagok is szép, rendezett sorokban törekednek a fény felé. Kedves olvasók, íme képriportom a kertben látható virágokról.

Krumpli

A krumpli virága

Ez az éjszakára összecsukódott kis virág a krumpli virága. Engem egészen meglepett, hogy egy ennyire bumszli terméssel bíró növénynek ilyen apró, finom virága van. Folytatódik….

Címkék: , , , , 7 hozzászólás

Beszippantott a kert

Tegnap elmaradt a szokásos poszt, aminek oka maga a poszt tárgya volt, azaz a kert. A szinte már szokásosnak nevezhető hibába estem: azt gondoltam, hogy kimegyek, locsolok, aztán már fordulok is. Hisz tudjuk, hogy a modern nő nem élhet tervezés és time management nélkül, de ha ezek vannak, megy minden mint a karikacsapás! Na persze. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 2 hozzászólás

A kertészek védőszentje

Szent Dorottya

Az elmúlt héten rengeteg dolgom volt, nem volt időm foglalkozni a kerttel. Egyetlen reményem az időjárás-jelentés volt, amiben hűvöset, szelet, és ami a legfontosabb, esőt ígértek. Mint mindannyian tapasztalhattuk, az előre vetített pocsék idő megvalósult, egyetlen pozitív eleme, a kiadós eső nélkül.

Ennek persze rajtam kívül mindenki örült, én meg azon aggódtam, hogy mi marad így a kertből, víz nélkül? Tegnap végre eljutottam a kertig és tényleg semmi jóra nem számítottam, de a valóság felülmúlta minden várakozásomat, méghozzá abszolút pozitív értelemben. Folytatódik….

Címkék: , , , , 1 hozzászólás