Címke: cukkini

Cukkini: a nyers valóság

Cukkini carpaccio

A cukkinik még mindig szépen nőnek, a magam farigcsálta receptek helyett azonban most egy profi darab jön, természetesen Bogitól.A cukkini nem a legizgalmasabb zöldségünk, de pont semleges íze miatt nagyon sokféleképpen tálalható a megszokott és magyar konyhára jellemző bundázáson túl. Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Nem szereti a gyerek a zöldséget

Vannak gyerekek, akik nem szeretik a zöldségeket. Vagy nem annyira. Evolúciós oka biztos nincs, mert őseink hamarabb ettek meg bármiféle zöldet-gyökeret minthogy chipsért nyúltak volna, de ez a tényen mit sem változtat. Ahogy azon sem, hogy zöldség-gyümölcs már pedig kell a gyerekbe. Folytatódik….

Címkék: , , , , , 1 hozzászólás

Nem szeretem a cukkinit

A cukkini virága

Mint már írtam, nem szeretem a cukkinit. Végül mégis lett, mert vettem magot (ki tudja miért?), amit következetesen elfelejtettem elvetni. Nyilván tudat alatt így harcoltam a cukkini ellen, sokáig sikerrel, esélyt sem adva a termésnek. De aztán földbe került a mag, amiből mindenféle szakirodalmat meghazudtolva, pár hét alatt óriási bokor lett.

Folytatódik….

Címkék: 3 hozzászólás

Véres vasárnap

Csiga

Már nem szeretem az esőt. Egyébként nekem semmi bajom az elmúlt hetek időjárásával. Jót tett a kertnek és van valami kissé penészes, de mégis romantikus hangulata. Az igaz, hogy ősszel jobban passzol az ember tempójához, de nem ez vele a bajom, hanem hogy megjelentek a csigák a kertben.

Folytatódik….

Címkék: , Hozzászólások kikapcsolva

Csoda szép kertem van

Az első paradicsom

Az elmúlt bő hétben non-stop paraszt vasárnapot tartottam. Mindannyian tudjuk, ömlött az eső reggeltől estig vagy éppen estétől reggelig. Hétfőn azonban már nagyon izgatott, hogy mi a helyzet odakinn, de nem sikerült elcsípnem azt a két órát, amikor mondjuk pont nem esik. Ma viszont úgy döntöttem, hogy bármi lesz, kimegyek. Bevágtam a széldzsekimet a táskámba, bringára pattantam és kitekertem. Nem sejtettem, de ennél jobb programot ki sem találhattam volna.Mint az alábbi képek is tanúsítják, nem csak a májusi eső ér aranyat. Folytatódik….

Címkék: , , , , Hozzászólások kikapcsolva