Címke: csávázott mag

A teremtés pillanata

Eljött az ideje a palántázásnak, ami egyáltalán nem olyan riasztó, mint amilyennek tűnik és amellett, hogy bizonyos esetekben elengedhetetlen, rengeteg előnye van.
Az elengedhetetlen rész az, hogy kiszórhatunk egy csomag paradicsom magot, de ez termés tekintetében kevés sikerrel kecsegtet. Ha szeretnénk paprikát, paradicsomot vagy mondjuk padlizsánt, akkor palántázni kell. Persze vehetünk is palántákat, viszont ebben az esetben nem tudhatjuk, hogy milyen magból van és ugyanúgy nem biztos, hogy lesz belőle növény mint a saját nevelésűek esetében. Folytatódik….

Címkék: , 2 hozzászólás

Biokertet biomagból

Kész a lista? Nagyon jó, akkor most elmegyünk magot venni. Aha, csak hogy ez nem így megy. Amikor kitaláltam a kertet, akkor egyértelműnek tűnt, hogy akkor lesz igazán organikus, ha a vetőmagok is biók, pontosabban ökológiai termesztésből származnak (hogy miért nem bio, arról bővebben itt olvashatnak).
Internet, keresőbe be bio vetőmag, találatok ki. Másodperc tört része alatt több ezer találat, amik zöme használhatatlan, bár most már tudom, hogy hova forduljak, ha gabonatermesztésre adnám a fejemet. Nem részletezném internetes Canossa-járásomat, a lényeg, hogy három befutó maradt: a Hermes, a Praktiker és az OBI. Tenném hozzá, hogy nincs autóm, nem is nagyon szeretnék, így potyogott ki például egy bajai cég. A beszerzésre kiváló alkalomnak tűnt a vasárnap délelőtt, ha pedig vasárnap, akkor Praktiker, nekik úgy is mindenre van több ötletük. Folytatódik….

Címkék: , , , , , , , 3 hozzászólás