Címke: brokkoli

Búcsúnak indult, nem az lett

Mint láthatták, az elmúlt héten nem nagyon volt hír a kertről, nem véletlenül. Nem mentem a kertbe, mert nem mertem. Készültem a kerttől való búcsúra már egy ideje, de azt gondoltam még egy hónap van belőle. Aztán a nyarat két nap alatt felváltotta a tél és arra kellett jutnom, hogy kész, a szezonnak vége. Itt az ideje, hogy erős legyek és pár hónapig búcsút vegyek a kerttől. Aztán mégsem így lett.

Kert október 15.

Folytatódik….

Címkék: , , Hozzászólások kikapcsolva

Zöldek az őszben

James Cook

Mit gondolnak, melyek az ősz jellemző terményei? A sütőtök, a szőlő? Az én kertemben a rukkola és az új-zélandi spenót.

Folytatódik….

Címkék: , , , Hozzászólások kikapcsolva

Méretes kapa

Mint arról korábban beszámoltam, szépen nőnek a kertben a dolgok. És tudom, hogy nem bizalmatlanságból, de többen megjegyezték, hogy szívesen látnák is, hogy mit jelent ez a szépen növés. A kérés jogos, és ha van nálam fényképezőgép, akkor magától értetődő módon teljesítem is. Ez a rész hibádzott a múltkor, de most minden pótlásra kerül!

Folytatódik….

Címkék: , , , , , , 2 hozzászólás

A káposztalepke öröme

Káposztalepke

Szépen nő a káposzta és a brokkoli. Mindkettő nagy szám, de a brokkolitól jobban oda vagyok, mert ahhoz én hajtattam a palántát magról. Szóval nagy az én örömöm, és ugye az öröm, akkor az igazi, ha megosztjuk. Magam is osztom ezt a nézetet, néminemű kitétellel. Például a káposztalepkékkel nem kívántam megosztani az örömömet, ellenben ők velem igen. Folytatódik….

Címkék: , , , , 13 hozzászólás

Szun-ce nyomában járok

Szun-ce, a nagy stratéga

Bár rég nem esett szó a palántákról, a hónapok óta tartó locsolásnak, melegítésnek, figyelemnek és szétültetési hullámoknak meg lett az eredménye. Megszületett a kontingens, ami reményeim szerint meghódítja a földet, ahol eddig a tarack volt az úr. A csapat összeállítása azonban egyáltalán nem volt könnyű feladat, így a nagy kínai stratéga, Szun-ce, tanácsaira támaszkodtam, melyeket A hadviselés törvényei címen foglalt össze. Mert „(A háborút), amely az ország legnagyobb vállalkozása, az élet vagy halál alapja, a megmaradás vagy pusztulás útja, mindenképpen alaposan tanulmányozni kell.” Folytatódik….

Címkék: , , , , 4 hozzászólás

Törpe dzsungel

Brokkoli palánták

Úgy tűnhetett, hogy pár napig nem történt semmi növény fronton, de ez így nem igaz, csupán én tartózkodtam kerttől-növénytől távol. Mondhatnám, hogy tanulmányúton voltam, de ez nem fedné a valóságot.

Pedig volt benne kert, lesz is róla nagyon szép képes beszámoló, de addig is megmutatnám, hogy mi várt itthon.

 

 

Folytatódik….

Címkék: , , , 3 hozzászólás