Egy különc amerikai nő

Mit szólnának egy kerthez, amiben nem kell ásni, nem kell gyomlálni, nem kell locsolni, csak vetni és aratni? Ruth Stout tudja mi a recept.

Ruth Stout

Ruth Stout már sajnos nem él, de az 1884-ben született asszony, aki 96 éves korában hunyt el, kitörölhetetlen nyomot hagyott a 20. századi kertészettörténetben. Újfajta kertészkedési módszerének több eleme ismerős lehet, de nem árt figyelembe venni, hogy mindezt az 1950-es években találta ki, amikor is ezen elképzelések, bátran kijelenthetjük, forradalminak számítottak. Nem ásott, nem szántott, nem műtrágyázott, nem permetezett, a kertje mégis termett és virágzott.

Felmerül a kérdés, hogy mi volt a titka? Gyakorlati részről nézve a szalma mulcs. Kicsit tágabban véve a saját ösztönösségébe vetett hite és az a minden fele forduló tisztelet, hogy mindennek és mindenkinek megvan a maga útja, amibe beleszólni nem hogy hiba, de igazán joga sincs senkinek.

Magyarul sajnos nem olvashatóak a könyvei, de angolul megrendelhetők innen. Ha pedig nem csak a kertészeti módszeréről, hanem magáról Ruth-ról is szeretnének képet kapni, kattintsanak ide egy szuper videóért.

A bejegyzés kategóriája: Technikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.