Kifújta a szél a szám!

Bár most épp bekacsintott a tavasz, lesz még tél, szél és hideg, ami rendesen kiszárítja  a bőrünket, különösen a gyerekekét.A cserepes száj nem egy világégés, de nem is túl kellemes. Elejét vehetjük megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztással, orron át való légzéssel és ha már megtörtént a baj, be lehet kenni. Ez amilyen egyszerűen hangzik egy felnőtt esetében, olyan bonyolult tud lenni egy gyereknél.Mert persze nem akarja kifújni az orrát, inkább vesz szájon át levegőt, akkor kiszárad a szája, amit be kéne kenni. A kérdés, hogy mivel? A bolti kencékkel kapcsolatban érthető bizonyos bizalmatlanság, főleg, hogy vagy a felét leeszik és ki tudja, jó-e az? Alább pár hétköznapi dolgot olvashatnak, amelyek nem csak olcsók és hatékonyak, de garantáltan nem lesz baj belőle, ha a gyerek lenyalja a szájáról.

Olívaolaj
Az olívaolaj nem véletlenül alkotóeleme egyre több krémnek. Nagyszerűen táplálja a bőrt, értelemszerűen tisztán sokkal jobban, mintha egy krémben használnánk, ami csak pár százalékot tartalmaz belőle. Mindegy, hogy extraszűz vagy sima főző, pár csepp elég belőle és a bőr már puha is. Ha meg lenyalja a gyerek, hát istenem. Jut bele egy kis ásványi anyag, meg vitamin, ráadásul a kaki is jobban csúszik.

Méz
A méz is sok krémben szerepel, pedig önmagában szintén hatékonyabb, bár kétségtelen, hogy macerásabb. Cserébe percek alatt hidratálja a kiszáradt bőrt. Amire ügyelni kell, hogy érzékenyebb gyerekeknél okozhat allergiás reakciókat, de ha a gyerek ivott már mézes teát, akkor nyilván rákenhetjük a szájára is. Mivel finom, a kívánatosnál hamarabb landolhat a gyerek gyomrában, de hirdethetünk, ki tudja tovább összeragasztva tartani a száját versenyt is, és akkor még csönd is lesz két percig.

Kókuszolaj
Ugyanaz igaz rá mint az olívaolajra. Természetes és nagyszerű, ráadásul rengeteg hasznos dolog van benne.

Vaj
Szokás mondogatni a túl nagy piperkőcöknek, hogy kend az arcod disznózsírral. Nekem a vaj ugyanez a kategória volt, amíg egy barátnőm el nem árulta, hogy ő a száját simán bekeni vajjal, és működik. Nyilván ízlés dolga, de én még mindig szeretek megenni egy kis kocka vajat, gyerekkoromban meg egyenesen imádtam.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt, Öko tipp
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.