Ki ivott a pohárkámból?!

Legyen szó szilveszteri vagy szülinapi buliról, kevesen mondhatják el magukról, hogy a vendégek számával megegyező számú, ám különböző pohárral rendelkeznek. Marad a poharak jelölése, amihez nem is kell más csak egy filctoll, pár befőttes gumi vagy egy parafa dugó.

Rajzos poharak
Ez talán a legegyszerűbb módszer. Alkoholos filc minden háztartásban akad, 70%-os alkohol meg kerül a gyógyszertárból és jó időre megoldódik a jelölgetés. Kipróbáltam, a rajzolás után már két perccel stabil a filc, nem kenődik se szét, se rá a kezünkre.

Aki még annyira sem tud rajzolni mint én, az válasszon geometrikus mintákat.

Ráadásul gyerekbiztos, szemben a tapasztható, akasztható bolti kütyükkel. Ez utóbbi tényt azért is hangsúlyoznám, mert tapasztalataim szerint a kisgyerekek bármit begyömöszölnek az orrukba, szájukba, fülükbe, ami apró, színes és műanyag. Ezek pedig pont azok a dolgokat, amik eltávolításához általában egy ügyeletes orvos kell.

Befőttes gumi, a sztár
Már volt róla szó, hogy a befőttes gumi milyen sokoldalúan használható, de ha a korábbiak nem lettek volna elég meggyőzőek, íme még egy érv: szuper pohárjelölő! A metódusra nem vesztegetnék sok szót, a kép szerintem önmagáért beszél. Amit még hozzáfűznék, hogy megtehetjük azt is, hogy nem gumizzuk fel előre a poharakat, hanem a vendégekre bízzuk. Így egyrészt munkát spórolunk meg, másrészt ha mindenki maga választ szín(eke)t, akkor pár alkohollal teli óra után is jobban emlékszik, hogy melyik volt a sajátja.

Használhatunk több befőttes gumit is, így tovább nő a variációk száma

Dugót szemétbe nem dobunk
Parafa dugót tényleg vétek kidobni. Nem csak azért mert egyre nehezebb az előállítása, hanem mert rengeteg módon felhasználható. Mint látható, pohár jelölőnek is. Az elkészítése két perc, ráadásul ezt elrakhatjuk és a következő buliban már csak rá kell rakni a poharakra.

A dugóból levágunk egy karikát.

A dugó szálirányának megfelelően vágunk bele egy kis rést. Fontos, hogy ne feszítse szét a pohár, de ne is legyen túl széles, mert akkor le fog esni.

Filctollal díszítsük a karikát. Határ csak a csillagos ég, meg a saját rajzkészségünk.

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp, Technikák
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.