Ajándékok kertészeknek

Attól hogy az ember kertészkedik, simán örülhet egy könyvnek, egy jó bornak vagy egy foci meznek, azonban kétségtelen mód vannak olyan tárgyak, amiket csak egy olyan ember képes értékelni, aki szereti a növényeket. Ezekből következik válogatás.

Medál növénnyel

Legyen növény mindenhol!
Kerti növény, szobanövény, balkonládák az ablakban/erkélyen/teraszon. Kézenfekvő megoldások a növények elhelyezésére, de ezzel messze nem merült ki minden lehetőség. Mert lehet növény a biciklinken, az ablakkeretben, de akár a nyakunkban is medálként. A különleges növénytartókat itt lehet megrendelni.

Bicikli növénnyel

Egy szuper bicska
Én fanatikus bicska rajongó vagyok. Sajnos a sajátom hegyét letörtem egy rosszul sikerült csavarozás keretében. Azóta sem sikerült új bicskát vennem, mert a jó bicska drága. Cserébe ha az ember funkciójának megfelelően használja (nem úgy mint én), akkor egy életen át kitart. Ez a darab azonban nem csak egy a bicskáktól alapban elvárható tartósságot hozza; ez egy igazi kertész bicska.

A svájci Wenger bicska

A kés alap, az ollóval vághatunk virágot, fűszereket, a fűrésszel pedig vékonyabb ágaknak, vastagabb növényszáraknak is magabiztosan neki mehetünk és persze ki tudjuk nyitni vele a jól végzett munka után méltán megérdemelt sörünket. Ha pedig ennyi nem lett volna elég, akkor ajánlom figyelmükbe a kés diófa házát. Hát ugye. Itt rendelhetik meg.

Alapkészlet kezdő gerilla kertészeknek
Budapesten is megjelentek a gerillakertészek. Láthattunk már váratlanul felbukkanó virágcserepeket lámpaoszlopokon, kátyúkban és egyéb váratlan helyszíneken. Na de mit kezdjen az ember, ha a kopár, zöldesítésre áhítozó telket mondjuk magas kerítés veszi körbe? Mászni veszélyes, hogy a magánlaksértés tényét ne is említsem. Hát erre a problémára kínál megoldást ez a nagyszerű eszköz, ami nem más mint egy szépen megmunkált csúzli.

Kertész csúzli

A csúzli mellé különböző magkeverékeket is kínálnak az oldalon, így a zavaróan kopár szomszéd telket füvesíthetjük, virágosíthatjuk vagy salátával ültethetjük be. A magok egy földgolyóban várják a kilövést, ami nem csak a célba juttatásuk szempontjából fontos, hanem a magok jövendőbeli életét illetően is.

Fali növénytartók
A szép és praktikus fali növénytartókról már volt szó, nem rágnám végig újra a témát, minden infót megtalálnak itt.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.