Evőeszköztartó dobozból

Egy háztartás sok apróságból áll össze. Kell például evőeszköztartó a fiókba, amit magunk is elkészíthetünk.

Íme a cél

Korábban már volt szó arról, hogy milyen kiváló bútorokat lehet készíteni pizzás dobozból. Bútorom éppen van, de egy új evőeszköztartónak már itt volt az ideje, így hát csináltam egyet. Nem nagy mutatvány és összesen három dolog kell hozzá: 1 az adott fiókba passzoló doboz, 1 éles kés vagy sniccer és egy olló. Az elkészítése kb. 10 perc, a mikéntet alább láthatják lépésről-lépésre. Amit még hozzáfűznék, hogy vizesen nem praktikus beledobálni a kést-villát illetve, hogy ha valakit zavar ez a purista megoldás, akkor bevonhatja valamilyen színes papírral és akkor még csinos is lesz.

A fiókba passzoló doboz és a szuper kés

Először levágjuk a doboz tetejét, így meglesz a tartó rész

A tetőnek levágjuk a szélét, amivel hibátlanul ki tudjuk mérni az elválasztó részeket, hisz nyilván pont olyan széles mint a doboz oldalsó fala.

A két elválasztó rész mellett szükségünk lesz egy tartóra is, amire tökéletesen alkalmas a doboztető behajtós része

A részeket helyezzük be a dobozba olyan osztásba, ahogy majd a végleges osztást szeretnénk és a tartón jelöljük be a helyét.

A tartó kartonon vágjuk ki az elválasztó részek helyét. Csak belenyomni nem jó ötlet, mert szétszakad a papír. Ha biztosra akarunk menni csináljunk ebből kettőt, egyet-egyet a doboz mindkét végére.

Utána az elválasztó kartonokat is vágjuk be, különben magasabb lesz az elválasztó mint a tartódoboz.

És kész! Ha kiskanalat is tárolnánk benne, akkor vágjuk le a kilógó részt a végén.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt, Öko tipp
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.