Még befőttes gumi és egyéb okosságok

A befőttes gumis poszt kapcsán kaptam további szuper tippeket, ebből következik válogatás.

Ez kicsit furcsa, bár praktikus

Egészen pontosan egy oldal címét, aminek lelkes tulajdonosa jó ideje gyűjti a mindenféle háztartási praktikákat a netről. Található köztük pár hajmeresztő ötlet, de a jó tanácsok zömét érdemes megfogadni. Főleg, hogy a barkácsolás mellett az élet egyéb területeit illetően is útmutatással szolgál. Ez utóbbi kategóriából az egyik kedvencem, hogy a jelszavainkban használjunk valamilyen ékezetes betűt (pl. č, ň), mert soha senki nem fogja kitalálni, tehát az e-mail fiókunkat feltörni sem.

A másik hogy ha hosszú ideig távol leszünk a lakásunktól, akkor az ajtózárást kössük össze valami rendhagyó tevékenységgel. Ez azért jó, mert ha ránk törne a pánik a repülőn, hogy vajh bezártuk-e az ajtót, akkor csak elég felidéznünk a kulcscsörgéssel kíséretében ellejtett tangó lépéseket és biztosak lehetünk benne, hogy igen, az ajtó zárva. Ezt nem mutatnám be, viszont a kedvenceimet kiválogattam, ezeket láthatják alább.

Lapát házilag

A kép szerintem magáért beszél

Szakácskönyvtartó vállfából
A jó szakácskönyv arról ismerszik meg, hogy pecsétes. Ez igaz, de hosszú távon az ember nem egy olyan könyvet szeret használni, ami magán viseli az összes konyhai kísérlet nyomát. Másrészt sokszor útban van a szakácskönyv, meg ellapozódik, ami nem biztos hogy jót tesz a vacsorának (ld. Brigitte Jones). A megoldás egyszerű, olcsó és praktikus és nem kell hozzá más csak egy csiptetős vállfa.

Recepttartó vállfából

Vízkőoldás ecettel
Tudom, hogy mindenki tudja, hogy az ecet oldja a vízkövet. Az alábbi ötlettel viszont a zuhanyrózsa kicsi lyukaiba megbúvó vízkő is könnyedén eltávolítható. A dolog egyszerű. Töltsünk meg egy nylon zacskót ecettel, azt kössük éjszakára a zuhanyrózsára, reggel pedig csak le kell öblíteni vízzel és kész is!

Így tisztul dörzsölés nélkül a zuhanyrózsa

Fogselyemmel a tökéletes szeletért
A késre ragadó süti töltelék vagy a nem éles penge miatt máló sajt gondolom nem csak az én konyhai praxisomban fordult már elő. A megoldás a fogselyem, ami vékony, viszont erős és éles. Én annyit tennék hozzá, hogy nem használnék erre a célra extra mentolos vagy illatos fogselymet.

Szépen szeletel a fogselyem

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.