Mire jó a befőttes gumi?

Nyilván ezt-azt összegumizni, az alábbi válogatás azonban szolgál pár olyan tippel, amire eddig nem is gondoltak volna!

Üvegnyitó

Van egy oldal, ahol sok érdekes zöld hír van a nagyvilágból, meg hasznos praktikák is. Az eredeti cikk kicsit olyan mintha Tom Sawyer írta volna, de szerintem vannak benne határozottan hasznos tippek, ezeket válogattam ki.

A fenti kép talán elsőre nehezen értelmezhető, de azt mutatja, hogy miképp könnyíti meg egy üveg kinyitását egy befőttes gumi. A gumi ugyanis csökkenti a csúszást, így ha szorul a kupak vagy gyengébb a kezünk (ez főleg idősebbeknél szokott gondot jelenteni) akkor is könnyedén megoldható a feladat. Ugyanezt a módszert alkalmazhatjuk palackoknál is, akkor tekerjük körbe annyiszor a gumit a kupakon, hogy szoruljon.

Adagoló szabályzó

Takarékos adagoló

A nyomós flakonok nagyon népszerűek, mert takarékosan használható fel a tartalmuk. Egy nyomás és ott a cucc. Ez alól kivételt jelentenek a rosszul kialakított adagolók, meg az az eset ha gyerek van a családban. Ők azok ugyanis, akik szimplán a játék kedvéért imádják nyomogatni az adagolófejet. Bosszankodás helyett viszont tekerhetünk egy gumit az adagoló nyakára, így egy nyomással kevesebb folyadék jön ki. A gyerek is boldog és a pénzünk sem folyik a lefolyóba.

Nem szalad a szalag
Az összegabalyodott cérnákkal, szalagokkal való hadakozás megszüntetése egy mozdulat a lenti módszerrel, ami szemmel láthatóan kiválóan alkalmazható mérőszalag esetében is.

Szalagfogó

Rendben a mérőszalag

Szög helyett
A befőttes gumi, mint látható, plakátok rögzítésére is kiválóan alkalmas. Én a dologhoz annyit fűznék hozzá, hogy a hirdetőoszlopok esetében nem fáj a ragasztózás-szögelés (bár ez egyértelműen zöldebb megoldás, mivel nem kell hozzá vegyszer), viszont fák esetében kifejezetten zavar. Szóval ha a jövőben hirdetményt kell kihelyezniük egy fára, kérem használjanak szög helyett befőttes gumit.

Plakát rögzítő

Csúszásgátló
Ez az egyik kedvencem. Nincs többé csúszkáló vágódeszka, balesetveszélyes helyzet, mindent megold egy befőttes gumi!

Csúszás mentesítő

Tojásfestés
Végül íme egy olyan felhasználási mód, amit szinte nekünk találtak ki. A tojásfestés idejéig ugyan van még pár hónap, de akkor ne feledjék színesíteni a kínálatot csíkos, sávos tojásokkal amik elkészítéséhez, mondanom sem kell, nem kell más csak egy befőttes gumi.

Csíkos tojás

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp, Technikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.