Éljen a hosszú hétvége!

A hosszú hétvégékben az a legjobb, hogy egy csomó mindent be lehet pótolni, amire a dolgos hétköznapokban nem jutott idő. És itt most nem az ablakpucolásra gondolok.

Az ujjas juhar Vácrátóton

Hiszik vagy sem, vannak akik az ilyen alkalmakat nagytakarításra, ablakpucolásra, egyéb háztartási teendőkre fordítják. Persze tudjuk, hogy tiszta udvar, rendes ház, de nem érdemes egy hivatalos négynapos láblógatást egy az egyben feláldozni a háztartás oltárán. A makulátlanul csillogó padlónál jóval többet ad egy jó program, amihez most ráadásul az időjárás is ideális. Egészen szerdáig (legalábbis az előrejelzések szerint) napos, kellemesen meleg idő lesz.

Ezt az időt mindenképpen érdemes a szabadban tölteni. Például csipkebogyó szedéssel, ami nálam a múlt hétvégén elmaradt, mert elhittem, hogy szombaton esni fog. Nem esett, vasárnap viszont igen, így a program dugába dőlt, de majd ezen a hétvégén bepótolom. Legalábbis remélem. Emellett persze sok minden mást is lehet csinálni, dee bárhogy is döntenek, a lényeget ne tévesszék szem elől: érezzék jól magukat!

Szimpla termelői piac
Minden vasárnap tartanak a Szimplában termelői piacot. A zöldség-gyümölcs szekció, legutóbbi tapasztalataim szerint,  elég vegyes, viszont a méz-lekvár-szósz vonal egészen kivételes. A piac reggel 9-től délután 2-ig várja a vevőket, akik Közösségi főzésben is részt vehetnek a Két cica konyhájának bloggerével, Bezselics Ildikóval.

A tölgyek Vácrátóton

BUPAP október 23-i séták
A Bupapról már volt szó. Ők azok, akik Budapestre szerveznek kirándulásokat, hol gyalogosan, hol biciklivel. Ezen a hétvégén az 1956. október 23-i események helyszíneit járhatjuk be velük. A program naponta más, a részleteket megtalálják itt. A séta ára egy alkalommal 3000 Ft, több séta esetében pedig 2000 Ft/alkalom.

Vácrátóti Botanikus Kert
Már tavaly is ajánlgattam a Vácrátóti Botanikus Kertet, a lelkesedésem pedig azóta sem csökkent. Ősszel különösen szép, ráadásul a melegházak felújítása is befejeződött, így a szabadtéri épített kerti jelenetek mellett az egzotikus növényeket is meg lehet nézni.

Élj lassabban! kiállítás
A Slow Design szellemisége jellemzi a Design Terminál kiállítását. A tárlat október 28-ig látogatható, de jóval egyszerűbb a négynapos hétvégébe beiktatni a látogatást mint munka után rohanni a kultúra után. Főleg, hogy szuper, otthon is megvalósítható tárgyakat is láthatnak.

Az egyik legjobb tárgy a kiállításról Tom Sloan A Magyar Vándor padja

Még piac
Én ezeken a helyeken még nem voltam, de érdekesnek tűnnek. Igyekszem legalább párat megnézni, de ha valaki más eljut, kérem írja meg a tapasztalatait, mert mint tudjuk több szem, többet lát, meg ilyenek.

Erzsébetvárosi Termelői piac
A piacot szombaton tartják a Rózsák terén. A kínálatról nem találtam infót, úgy hogy nincs más hátra, minthogy maga járjon utána az ember. A helyszínről itt találnak bővebb információt.

Lumen Zöldséges és Közösségi Szolgáltató
A Lumen Galéria gondolt egy nagyot és egy bezárt, de nagy hagyományokkal bíró zöldségest újranyitott a Klauzál téren. Így született meg a Lumen Zöldséges és Közösségi Szolgáltató, ahol a zöldség-gyümölcs mellett kiállításokat, közösségi programokat is kínálnak.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.