Alma másképp

Az alma nagyon egészséges, ráadásul még mindig a legmegfizethetőbb gyümölcs. Kell is, jó is sok almát enni, ráadásul a háztartás más területein is hasznos tud lenni.

Krumplinyomda, almanyomda
Nem tudom manapság mennyire divatos, de én gyerekkoromban imádtam a krumplinyomdát. Az is igaz, hogy mai szemmel nézve talán merész módon, de nekem hagyták, hogy én faragjam ki a holdacskákat, fenyőfákat, négyzeteket, egyebeket. Jelentem, az összes ujjam megvan. Viszont ha valakinek nincs kedve farigcsálni és/vagy aggódik a gyerek keze épségét illetően, akkor itt az almanyomda. Alma félbe, csuma ki és már kész is!

Alma minta

Friss süti
Süthetünk is almás süteményt, de ez esetben a nagy mutatvány nem ez, hanem hogy ha a sütemény, torta mellé teszünk egy fél almát, akkor lassabban szárad ki, tehát tovább friss marad.

Almamécses
Az alma, akárcsak a boszorkány, úszik a vízen. Erre épül a szuper helloweeni játék, amikor egy vízzel teli edényből kell szájjal kiszedni az almákat. Nagyszerű mulatság, mindenkinek csak ajánlani tudom. Ugyanezzel a lendülettel viszont mécsestartónak is használhatjuk az almákat egy őszi kerti partin.

Almamécses

Almafüzér
A magunk készítette karácsonyfa díszekről már volt szó, az almafüzér pedig az egyik legegyszerűbb ezek közül. A kicsumázott almát karikákra vágjuk, majd felfűzzük egy szép szalagra vagy hímzőfonalra. Az egész almástul, szalagostul kijön egy ezres alatt, a fenyő és az alma illata együtt pedig igazán klassz.

Karácsonyi almafüzér

Érett gyümölcsöt mindenkinek!
Az alma nagy mennyiségű etilént bocsát ki, ami elősegíti a gyümölcsök érését. Zöld a banán, kemény az avokádó? Nem gond! Az éretlen zöldséget, gyümölcsöt tegyék egy papírzacskóba egy almával és meglátják, a hatás nem marad el. Ha viszont szeretnének valamit sokáig tárolni, akkor érdemes azt almától távol tenni. Az már külön érdekesség, hogy az alma magas etilén tartalma jól jön a krumplitárolásnál is.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár, Öko tipp
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.