Körömvirág játék!

Ismét játék van, amiben a nyeremény 8 csomag organikus körömvirágmag. Az eredet kristálytiszta, ugyanis a saját kertemben, a saját virágaimról szüreteltem.

Körömvirág a kertben

A körömvirág egy igazán sokoldalú gyógynövény, ám sokoldalúsága alapvetően egy tulajdonságára épül, mégpedig arra, hogy kiváló gyulladáscsökkentő. Ezen ( és sebgyógyulást segítő hatása miatt) található meg oly sok krémben, amelyeket használhatunk kisebb sebeknél, leégésnél, ekcéma vagy aranyér esetén.

A virágából főzött tea a belső gyulladásoknál hasznos, emellett segíti a nyirokkeringést és csökkenti a vérnyomást. Kismamáknak azonban a tea nem ajánlott, mivel elősegíti a menstruációt, ami terhesen azt hiszem nem egy kívánatos hatás. Itt jegyezném meg, hogy a kismamák bánjanak csínján a fahéjjal, mivel a fahéj méhösszehúzódást vált ki.

Az elszáradt virágfejek a magokkal

A szirmok is használhatók salátákba, ami így egyszerre lesz színes, különleges és egészséges. Én azonban nem a felsorolt hasznok miatt ültettem körömvirágot, hanem azért mert a kertnek is igen jót tesz. Többféle kártevőt távol tart, például a krumplibogarat is. Azt kell mondanom, hogy nekem bejött: se tavaly, se idén egy fia krumplibogarat nem láttam, pedig krumplit ültettem bőven. Ráadásul szép is és hónapról hónapra virágzik, úgy hogy ha ültetünk belőle egy sávot, egy vidám virágos szeglete biztos lesz a kertnek.

Körömvirág magok

Ha Önök is szeretnének ilyen szép virágokat, no pláne az én szuper organikus magjaimból, akkor válaszoljanak az alábbi kérdésre levélben augusztus 21-e éjfélig. Az e-mail jöhet az info@organikuskert.hu címre, de írhatnak a Facebookon is.

Kérdés: A körömvirág latin neve Calendula Officinalis, a köznyelvben épp ezért kalendulaként is emlegetik. Honnét ered a virág latin neve?

1. A calendula latinul sárgát jelent, a virág színére utal
2. A calendula latinul a hónap első napja. A név a hónapról hónapra történő virágzásra utal
3. Calendula római császárról kapta a nevét.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt, Növénytár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

1 hozzászólás

  1. Erdei Lajosné hozzászólása:

    A calendula latinul a hónap első napja.A név a hónapról hónapra történő virágzásra utal.Tehát a 2.válasz a megfelelő.