Kié a legszebb zöldség?

Voltak már zöldség szépségversenyen? Nem? Itt az alkalom!

Nekem idén ez a legszebb

Mindig is imádtam a filmekben a zöldség szépségversenyeket. Engem is mély elégedettség tud eltölteni, ha nagyra nő a bazsalikom vagy szép a termés, mégis van ebben a dologban valami bájosan dilis. Nem tudom a River Cottage sorozatot nézték-e, de ott még a kezdetekben volt egy rész, ami a River Cottage-i szokásos évi zöldségversenyről szólt. Kiderült, hogy ez az év egyik legnagyobb eseménye a faluban, amiből persze nem maradhatott ki az a rész sem, amikor az egyik gazda büszkén újságolta, hogy nyolc éve övé a győzelem, amivel persze sikerül mindig lenyomnia egy másik gazdát.

Nem volt ebben semmi bántó, inkább csak kakaskodó évődés, de mint írtam, nekem ez egy dilis dolog. Lehet, hogy nincs bennem versenyszellem. Viszont pont a furcsasága miatt mindig is vágytam arra, hogy eljussak egy ilyen versenyre. Érdekel, hogy milyenek a nevezők, mi alapján működik a zsűri, egyáltalán, hogy zajlik egy ilyen esemény?

Nos, imáim meghallgatásra találtak. Most szombaton, azaz augusztus 11-én, Nagymaros Fő terén megrendezik az Első betakarítóünnep és zöldség szépségverseny nevű rendezvényt, amire mindenkit sok szeretettel várnak. A versenyen bárki részt vehet, csupán neveznie kell a zöldségével reggel 7 és 10 óra között, az eredményhirdetés pedig 11-kor lesz (vagy nagyon gyors a zsűri vagy nem számítanak sok zöldségre). Miközben várakozunk megtanulhatunk zöldség curry-t készíteni a Két cica konyhájával és szilvalekvárt főzni a Csernák Családdal. A hivatalos program után pedig ott az egész nap, hogy élvezzük a Dunát.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.