Olimpiai fa

Egy kortárs képzőművész számtalan eszközt használhat fel munkáihoz. Ki a hagyományos ceruza, ecset, vászon vonalon halad, ki hétköznapi eszközöket használ fel új formában. És van egy páros, amelyik fűvel-fával alkot.

Olimpiai fa - látványterv

Az 1990-ben alakult Ackroyd & Harvey alkotócsoport elkötelezett híve a környezetvédelemnek és ezt nem csak szóban, hanem tettben is igen gyakran kifejezik. Idén Franciaországban állították ki képeiket, amelyeken francia köztisztviselők portréit alkották meg fű segítségével. A technika érdekessége abban rejlik, hogy nem lekaszált füvet vagy gyeptéglákat használtak, hanem fűmagot. A különböző tempóban és színben növő fű fokozatosan adja ki a portrét, majd ahogy hervad, szárad a fű, fokozatosan el is tűnik.

Fű portré

Bár a kedvencük a fű, a londoni olimpia kapcsán fákat használtak fel az olimpiai gondolat kifejezésére. Az újonnan épült Olimpiai Parkban tíz fát ültetnek a nyitó ünnepségig, a játékok lezárultával pedig további hét fára erősítenek majd 500 kilogrammos gravírozott fémgyűrűket, amelyek a játékok szellemiségét fejezik ki.

És az olimpiai fa a valóságban

A fák lombjai és a gyűrűk árnyéka az idő haladtával fog összeérni, így emlékeztetve a park jövőbeni látogatóit az idő múlására és a 2012-es londoni Olimpiára.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.