Felneveltem egy gazt

Rendhagyó nyereményjáték indul, olvassanak tovább!

A gaz

Ezt a fenti képen látható gazt sikerült kinevelnem. Azt nem állítom, hogy kemény munkám van benne, de idő mindenképp: egy év. Az hogy megnőhetett ekkorára – a képen nem látszik, de kb. két méter magas – nem az én tudatlanságomnak tudható be, hanem egy furcsa véletlennek. Úgy esett ez a rém eset, hogy pont ott nőtt, ahova az articsókát ültettem. Pont olyan volt a levele, mérete, mindene.

Tavaly még nem virágzott, ami tovább erősítette bennem, hogy a növény articsóka, hiszen az csak a második évben fordul termőre. Szóval idén nagyon vártam, hogy mi lesz belőle, terem-e az articsóka vagy sem, és ha igen, hogy fog kinézni? És akkor virágba borult ez a csoda. Próbáltam utánanézni, de nem tudtam megtalálni, hogy pontosan mi ez a növény. Zavarni mondjuk engem nem zavar, de most már kíváncsi vagyok, hogy milyen növény is trónol az én kertem sarkában?

Kérdés: Milyen növény látható a képen?

A válaszokat július 24-ig küldhetik az info@organikuskert.hu-ra. A helyes választ beküldők között 5 darab Brabantia almacsumázó kerül kisorsolásra, plusz övék a dicsőség, hogy segítettek megoldani ezt a botanikai rejtélyt.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

4 hozzászólás

 1. Szanyi Erika hozzászólása:

  Kedves Andi,
  a megfejtést légy szíves e-mailben (info@organikuskert.hu) küld el, mert így ha nyersz, akkor értesíteni sem tudlak. Másrészt így igen könnyen elküldheti a megfejtést, ezért töröltem a kommentet. Megértésed köszönöm.
  Üdv

 2. Imi hozzászólása:

  Szerintem ez egy gaz.
  Nyertem? :)

 3. Ambrus Margit hozzászólása:

  A felnevelt gaz