A mindentudó sör

Talán már írtam, hogy a kertészkedéssel párhuzamosan rákaptam a sörivásra is. A sör azonban nem csak egy munkanap végén tehet jó szolgálatot a kertésznek, hanem a kertben és a háztartásban is.

Persze nem gondolom, hogy egy hideg sörnek lenne jobb hasznosítási módja mint hogy megigya az ember, de nekem rendszeresen maradnak fél üveg söreim. Ennek két oka van. Az egyik, hogy szeretek sörrel főzni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy éppen inni is akarok. A másik, hogy ugyan éppen akarok inni, de csak egy fél üveggel. Tudom, kár az ilyenbe, de ez van. A maradék söröknek azonban nem kell a lefolyóban végeznie, szuper módon hasznosítható a háztartásban, az alábbi módokon.

Műtrágya
A sörnek, a benne levő élesztőnek köszönhetően, magas a vitamintartalma, ami nem csak nekünk jó, hanem a növényeknek is. És nem, nem csak a marihuánának. Kertben szuper, a lakásban ügyeljünk azért a mennyiségre, ha nem szeretnénk állandó kocsmaszagban élni.

Sampon
Már a kilencvenes években nagyszerű bulvár híreket lehetett olvasni arról, hogy melyik sztár köszönheti dús és fénylő hajkoronáját a sörös hajmosásnak. Én a sok név közül Kim Basingerére emlékszem, és lássuk be, neki tényleg szép volt a haja. Az ötlet pedig nem kacsa. Asörnek magas a B-vitamin tartalma, ami jót tesz a hajnak és a bőrnek. Épp ezért nem csak hajat mosni érdemes vele, de sörben fürdeni is. A szag mondjuk itt különösen nagy jelentőséggel bír, randi, munka előtt nem javasolt.

Rovarcsapda
A sör szagos is, alkoholos, tehát imádják a rovarok. A tökéletes rovarcsapdához nem kell más mint egy szűkülő szájú üveg (mondjuk egy sörösüveg), meg annyi sör, ami félig megtölti. A ház-lakás távolabbi részébe érdemes rakni, ha csak nem az a perverziónk, hogy döglődő bogarakat lássunk. És készülhet belőle csiga csapda is a kertbe. Ez esetben egy befőttesüveget ássanak be úgy a földbe, hogy a szája egy magasságban legyen a talajjal, majd töltsék meg félig sörrel. Ha cifráznák, rakjanak bele narancs gerezdeket. A hatás garantált.

Tisztítószer
Ami jó a hajnak, az jó a fának is. A sörrel nagyon jól tisztíthatók a fa bútorok. A szag elkerülése érdekében a sörös kezelés után töröljük át a felületeket száraz ronggyal. És hiszik vagy sem, de szép fényt ad az arany ékszereknek is. Bár ha a fogkrém jó az ezüstre, nem is tudom min csodálkozom. A szőnyegből is kiveszi a kávé és a tea foltokat, azonban tisztítás esetén mindenképpen világos sört használjunk, különben pont az ellentétes hatást fogjuk elérni mint amit szeretnénk.

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.