Saláta a turmixban

Igen divatosak manapság az úgy nevezett smoothiek. Ezek egyszerű gyümölcsturmixok tej nélkül, de lehet csinálni zöldségeset is.

Zöldséges smoothie

A smoothie nagyon finom és kiválóan alkalmas arra, hogy a megtört barackok, összenyomódott meggyek ne a kukában, hanem a gyomrunkban végezzék. Egy hibájuk van, hogy számomra érthetetlen módon drágák, egy pohárnyi (2-3 dl) 6-700 forintba kerül még a közértben is. Én teljesen rápörögtem, szabadon kísérletezgetek mindenféle gyümölcsökkel. Az elkészítése igen egyszerű. Gyümölcsök a turmixba, valamennyi folyadék (gyümölcslé, víz, szóda), két perc darálás és kész. Ha azt szeretnék, hogy hideg legyen, akkor fagyasztott gyümölccsel vagy jéggel bolondítsák meg. Ebben a melegben egy álom.

Zöldségek a turmixban

Pár napja viszont kaptam pár receptet, ami nem a gyümölcsökre helyezte a hangsúlyt, hanem a zöldségekre. Gondoltam a tépősalátás-uborkásat kipróbálom. Ezek voltak az eredeti hozzávalók:

2 körte
1/4 uborka
2 maroknyi tépősaláta
6 bazsalikom levél
2,5 dl víz

És ez került az én turmixomba:

40 dkg őszibarack
1/4 uborka
2 maroknyi jégsaláta
6 bazsalikom levél
2,5 dl víz
4 jégkocka

A zöldségek 2 perccel később

A saláta csere azért történt mert nem találtam tépősalátát, a gyümölcs variáció meg azért, mert nehogy már argentin körtét vegyek mikor már van őszibarack is. A végeredmény kinézetre némiképpen bizarr, engem azonban nem ez érdekelt, hanem az íze. Főleg azért, mert azt hittem, hogy rossz lesz. Na jó a rossz túlzás, de hogy nem fog ízleni. És tévedtem! Határozottan finom, jégkockával meg a leghűsítőbb vitaminbomba, amit csak el lehet képzelni. És a majd egy liter kihoztam kb. 400 forintból.

A bejegyzés kategóriája: Receptek
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.