Lepkék a kertben

Szeretnék ha gyönyörű, színes pillangók röpködnének a kertben? Íme a tuti módszer!

Brazil verbéna

A lepkék szépek – én még a káposztalepkét is szeretem – pár jól kiválasztott virággal pedig könnyen a kertbe csábíthatók. Alább a tuti hármas, de ha pont ezeket nem találnák, akkor válasszanak minél nagyobb és színesebb virágot, ezek közül is a margaréta fazonúakat, amelyeknek nyílt a virága és nagy a bibéje. Azonban idén se feledjék: ha nem akarják, hogy úgy nézzen ki a kert mint egy lelkes óvódások díszítette karácsonyfa, akkor színben passzoló virágokat válasszanak.

Kasvirág (kúpvirág)
A kasvirág vagy más néven Echinacea több szempontból is hasznos növény. Sokoldalú gyógynövény kiváló immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása van, a lepkék imádják és még szép is. A legelterjedtebb színváltozata a rózsaszín, de létezik belőle sárga is.

Kasvirág

Rézvirág (zinnia)
A rézvirág több színű is lehet és formákban is mutat változatosságot. A nyílt virág mellett gömb verzióban is fut.

Rézvirág

Verbéna (vasfű)
Igazán helyesen kinéző és sokszínű virág. Fehér, rózsaszín, lila, bordó és piros színben egyaránt létezik. A legjobb lepkecsalogató azonban a brazil verbéna, aminek apró, lilás virága van. Amellett hogy szép, gyógynövény is. Legjobb a friss növény szára, de szárítva is használják teákhoz.

Verbéna

Serkenti az anyagcserét, jót tesz az idegrendszernek, emellett növeli a kreativitást. Ráadásul már a druidák is szent növénynek tartották, a hagyomány szerint véd a megátkozástól és a vámpírok ellen is jó, úgy hogy ha a fentiek miatt nem is, ezen tulajdonságaiért feltétlenül érdemes ültetni.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.