Virágok, kastélyok, parkok

Ma nyitja meg kapuit a 8. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, a hagyományoknak megfelelően, a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban.

 

 

 

A rendezvény két állandó eleme a kiállítás és az előadások. A kiállítók köre, a címnek megfelelően, a díszkert tematikához kapcsolódik, így növénynemesítők, díszkút forgalmazók, dísznövénykertészek és tájtervezők egyaránt várják az érdeklődőket. A vásár mellett azonban izgalmas szakmai program lesz, ami véleményem szerint a laikusoknak is érdekes előadásokat tartogat. Az előadások egy részének középpontjában a víz áll.

Ennek keretében Marina Cogotti Olaszország szökőkút megbízottja – mert hogy ott ilyen is van – a Villa d’Este kútjairól fog beszélni, míg Gilles Bultez, Versailles szökőkút szolgáltatásának vezetője, természetesen a Versailles-i szökőkutakról. Magyar előadóktól a vízkincsünk megőrzéséről hallhatunk majd, például a Ungvári Gábor a Budapesti Corvinus Egyetem kutatója a kissé rejtélyes EPI-víz projektről szól majd.

A már említett Franciaország mellett két másik ország, Ciprus és Dánia, is díszvendég az eseményen, amelyek képviselőinek köszönhetően a dán királyi parkokról és a Nicosiában található Velencei Falról tudhatnak meg többet.

A június 1-3-ig tartó rendezvény ideje alatt ingyenes buszjáratok közlekednek Fehérvárcsurgó és Székesfehérvár és Fehérvárcsurgó és Mór között, amelyek menetrendjét és a 8. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok pontos programját megtalálják a rendezvényt szervező Károlyi József Alapítvány honlapján.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.