Apró trükk a teraszra

Remélem már mindenki lerohanta a környékén levő zöldségeseket és piacokat és megépítette a maga terasz ládáját. Azonban van még egy apró trükk, amivel hatékonyabbá tehető a teraszos termesztés.

Mulcsolt láda hagymával

A titok nyitja és tárgya a mulcs azaz a fenyőkéreg. Tavaly a kert kapcsán sokat áradoztam róla, nem alaptalanul. A mulccsal takart föld jobban megőrzi a nedvességet, így ilyen aszályos időkben sem fog kiszáradni. Ez jó a növényeknek, meg jó nekünk is, mert nem kell a gatyánkat is ellocsolni. A másik előnye, hogy lenyomja a gyomokat, ami szintén praktikus, akár kertről, akár virágosládáról van szó. Ráadásul nem drága, 50 liter kb. 800 forintba kerül. Ha ugyanezt a mennyiséget többért (2500-4000 Ft) látják, akkor az valószínűleg festett díszmulcs, ami nem jó kertészkedésre.

Ez meg egy másik, retekkel

Tenném hozzá, ez a mennyiség abszolút felhasználhatatlan egy teraszon, viszont rosszul tárolható, mert a zsák kinyitása után elkezd kiszáradni és még sok helyet is foglal. Mindezen problémákra természetesen van megoldás, a közösködés. Láda mennyiségtől függően egy zsák négy teraszra is elég, úgy hogy egyeztessenek rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel, hát ha éppen elkél egy kis mulcs a háznál.

Végül a használatáról. A mulcsot mindig gyommentes, nedves földre szórjuk ki, különben a gyomokat és a szárazságot fogja konzerválni.

A bejegyzés kategóriája: Technikák
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.