Melegház citromos ládából

A nagy körtés láda, mint láthatták, teraszos virágládaként született újjá. Jól is van ez így, viszont maradt még egy citromos faládám. Szóval maradt egy citromos faládám. Azaz pontosítanék egy brokkolis ládám (kibogarásztam a feliratot) ami korábban a Bruno cég zöldségét tartalmazta. Bruno brokkoli. Ez a láda pedig mind méretében, mind formájában kiváló alapanyagnak tűnt egy mini fóliasátor építéséhez.

Mint majd látni fogják, ebben nem tévedtem. A citromos ládában igen, de azért, mert ez a brokkolis láda pont úgy néz ki mint egy citromos. Vagy mandarinos. Vagy ki tudja még mit szállítanak ilyen kicsi, könnyű, léces ládában, a lényeg, hogy bármelyik megfelel a célnak. Ha a láda megvan, akkor szükségük lesz még 6 darab erősebb szívószálra, meg 2 darab, duplán A/4-es erősebb, áttetsző nylonra, egy tűzőgépre meg pár szögre, de ezt kiválthatják rajzszöggel is. A virágosládánál azt írtam, hogy nem nagy ördöngösség. Hát ez még annyira sem, szerintem általános 8. osztály technika óra szint, ha van még manapság olyan, hogy technika óra.

Első lépésként a láda egyik oldalán szedjék le a magasan levő lécet. Én ezt elbénáztam, előbb raktam szívószálat, utána szedtem lécet. Kicsit macerásabb, de megoldható.

Melegház szívószállal

Így lesz egy bejárata a melegháznak, ahol bepakolhatnak, locsolhatnak, de ami még fontosabb, levegőzni fog a doboz, nem penészednek be a palánták. Ezt követően az egyik szívószálból ki kell vágni egy pici háromszöget. Így egymásba csúsztatható a két szívószál, ami a ház tetejének a vázát adja. A megtört szívószálak tűzőgéppel rögzíthetők a láda oldalához. Ebben a fázisban így néz ki a láda.

Melegház, 2-es fázis

Utána jön a nylon. Én egy ágynemű garnitúra zacskóját használtam. Hiába, minőségi ágynemű minőségi zacskó! Ezt pár ponton elég a ládához rögzíteni. Ehhez kell a szög vagy a rajzszög. A nylon úgy méretezzék, hogy a ház hátuljára is elég legyen, elég ha elől nyitott a melegház. Ha mégis nagy levegőztetésre van szükség úgy is könnyedén visszabontható.

Felkerül a nylon

És kész!

Palánták a melegházban

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp, Technikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.