Környezettudatos cserebere

A használati tárgyakkal nem jól bánunk. Néha kell új, de sokszor szimplán ráununk egy darabra, megy a kukába, pedig akár el is adhatnánk. Erről a gazdaságos és környezettudatos megoldásról szól a TeszVesz Vasárnap, amire most belépőjegyet nyerhetnek!

A háztartásokban felhalmozódott fölösleges tárgyak mennyiségét jól mutatják az évente ismétlődő lomtalanítások, amelyeken – a ciklikusság ellenére – állandó az utcára kerülő tárgyak mennyisége. A jóval praktikusabb USA-ban erre találták ki a garázs vásárokat, ahol a kilógó rugójú kanapén nyilván nem, de sok minden máson túl lehet adni. Itthon nem túl erős ez a kertvárosi hagyomány, helyette viszont mi is kihasználhatjuk az internetes árverező oldalak adta lehetőségeket.

Ennek mikéntjéről és a zöldebb hétköznapokról is többet tudhatnak meg március 25-én, vasárnap, a TeszVesz Vasárnapon, amely középpontjában a környezetvédelem és a környezettudatosság áll. Ennek szellemében nem csak sikeres eladókkal folytatott kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt, hanem érdekes előadásokon is. Az előadók között helyett kapott Szabó Gyula az Ökoszolgálattól, Gulyás Emese a Tudatos Vásárlók Egyesületétől, Bandula Aranka és Kocsis Juli a Szimpla Divattól, a WWF, és nem mellékesen, az én kertről szóló előadásomat is meghallgathatják.

Belépőjegyet kizárólag elővételben vásárolhatnak, de ha helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre, akkor megnyerhetik a négy darab belépőjegy egyikét.

Honnét kapta nevét a március hónap?

a.: egy mediterrán virágról

b.: Mars római hadistenről

c.: Martius Coriolanus római hadvezérről

Beküldési határidő: március 21., szerda, éjfél. A cím: info@organikuskert.hu.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

1 hozzászólás

  1. Szanyi Erika hozzászólása:

    Kedves Mindenki,
    a megfejtéseket e-mailben kell elküldeni!