Alienek a spájzban

Vége a hajnali sötétnek, kéklik az ég, és bár még kicsit hideg van, egyértelmű, hogy itt a tavasz. A krumplik látványa a spájzban pedig végképp megerősített ezen hitemben.

Ripley réme

A csírázó krumplikat mindig csodálattal vegyes borzongással néztem, de a lila krumplik mindent visznek. Bármikor elbábozhatják vele az Alien-sorozatot, ezen kívül azonban másra nem jók.

Döglött alien

Enni esetlegesen lehet, mert az energiát a csírákba ölték, ép ezért a kalóriatartalmuk nem az igazi. Nem véletlenül puhák, ráncosak, nehezen hámozhatóak. Kézen fekvőnek tűnik az elültetésük. Én tavaly kipróbáltam, nem igazán működött. Ha komolyan gondolják a krumplitermesztést, akkor vetőburgonya kell. Lehet kapni minden szakboltban, sárga héjút, rózsaszín héjút, korait, késeit, amiket ledughatnak egymás mellé, szépen fokozatosan fognak teremni.

A fa a Fejnélküli lovasból

A vetőburgonya kerti életét megkönnyíti, ha vetés előtt előcsíráztatjuk, a metódusról itt olvashatnak, a lap alján. Végül egy szolgálati közlemény. Mivel sokan kérdezték, utánajártam, hogy lila krumplihoz lehet-e vetőburgonyát kapni? Itthon sajnos nem, de a lila krumplit forgalmazó cég azt ígérte, hogy jövőre lesz.

A bejegyzés kategóriája: Növénytár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.