A zöldségek-gyümölcsök téli tárolásáról már volt szó, nem elfelejtve a problémát, hogy egy átlagos lakásban, ha csak nincs spájz, kissé nehezen kivitelezhető mondjuk a répa földben tárolása. Így volt ez eddig. A megoldás egy Jihyun Ryou nevű hölgynek köszönhető, aki anyáink konyhai tudását alapul véve tervezte meg különböző ételtárolóit.
A projekt az igen találó Save Food from the Fridge nevet kapta, a megvalósítás során pedig két fő szempontot követett: az egyik, hogy az ételek sokáig eltarthatóak legyenek hűtőszekrény nélkül is, a másik hogy egy átlagos lakásban is megvalósítható legyen a dolog. Mint látható a design is profi, de tekintve, hogy Jihyun Ryou az Eindhoven Design Academy-n végzett, ezt én alapnak vettem.
Így lehet tárolni a krumplit és az almát. Láthatják nyitva-csukva, igen praktikus, ráadásul az almából felszabaduló etilén megakadályozza a krumpli csírázását.
A répa és a hagyma a kertben is jó barát, nincs ez másként itt sem. Amire ügyeljünk, hogy a föld mindig legyen kicsit nedves.
És a tojásnak sem kell feltétlenül a hűtőben büdösödnie, emellett a középső, vízzel teli, pohárban bármikor ellenőrizhetjük, hogy friss-e?
Ez a módszer természetesen spéci polc nélkül is működik, elég vizet engednünk egy bármilyen edénybe és belerakni a tojást. Ha lesüllyed és ott marad, akkor 3-6 napos, ha lesüllyed, de ferdén úszik, akkor több mint egy hetes, ha lesüllyed és lecsücsül akkor kb. kéthetes, ha viszont úszik, akkor megromlott.
Ha megtetszettek a tárolók, megrendelhetik innét, de ugyanitt kapható Ryou könyve is, amely alapján bárki elkészítheti magának a polcokat.