Mit vegyek karácsonyra? – III.

Itt a totális finis, tömegek ostromolják a plázákat és lassan eljön a pillanat, amikor bármit hajlandóak vagyunk megvenni, csak érjen véget ez az egész, legyen minden név mellett egy pipa, mindegy milyen áron. Na ilyenkor kell észnél lenni.

Oliver Arthur munkája

A karácsonyi vásárlási lázat nem véletlenül ostorozzák, érthető hogy egyre többen gondolják azt, hogy egy adekvát válasz van erre a jelenségre: nem venni semmit. Tényleg hihetetlen, hogy 24-hez közeledve mi mindent képesek megvenni az emberek. Pedig ajándékot adni-kapni jó, és nem hiszem hogy maga az ajándékozás ténye alacsonyítja le a karácsonyt, azt azonban hiszem, hogy annak kommersz és tömeg jellege igen. Épp ezért ajánlgattam könyveket, mert bár kézenfekvő megoldásnak tűnik, mégis az a helyzet, hogy könyvet ajándékozni odafigyelést igényel. A témában utolsó posztomban azonban mégsem könyv lesz, hanem képzőművészet, méghozzá a szó szerint megfizethető fajtából.

Rapa Dalov munkája

A PRESENT Egyesület ugyanis olyan kortárs képzőművészeti kiállítást és vásárt szervezett, amelyen a kiállított műveket nem csak megtekinteni lehet, hanem meg is lehet vásárolni. Tekintettel azonban a jelen gazdasági viszonyaira a műveknél maximált árat állapítottak meg, a plafon 30 ezer forint. Két évvel ezelőtt volt egy hasonló tárlatuk egy Síp utcai nagypolgári lakásban, ahova már csak a lakás miatt is érdemes volt ellátogatni.

Nádas Eszter: Nyuszisimogatás

Idén a Bazaar Klub ad otthont eseménynek, ahol még két napig láthatók-kaphatók a művek, amelyekben nem csak az a közös, hogy nagyszerű kortárs művészek jegyzik azokat, hanem hogy mindegyik a játék tematikát járja körbe. Szóval akinek a nagy készülődés közepette is van kedve egy kis művészethez, esetleg különlegesebb ajándékot keres, az látogasson el a kiállításra. Helyszínről, egyebekről részletek itt.

 

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.