Legyen színes a karácsonyfa!

Zöld gondolat ide vagy oda, karácsonyfa nélkül nincs karácsony. Persze lehet venni visszaválthatósat, de akkor is kivágtak a semmire egy fát, a cserepessel meg az a gond, hogy el kéne ültetni valahova, amire a saját kert sem feltétlenül megoldás. Egyrészt véges a kapacitása, másrészt a fenyő savasítja a földet. Bármilyen hihetetlen a megoldás ezúttal plasztik országból érkezik.

A műanyag fenyőről mindig két dolog jut eszembe. Az első, hogy ciki. A gyerekkoromban látott műfenyők inkább hasonlítottak egy borzas esernyőre mint egy karácsonyfára és sehol nem voltak az igazi, jó szagú, szúrós fenyőktől. A másik az iraki háború. Emlékeznek, hogy a karácsonyi tudósításokban mindig látni lehetett, hogy az Irakban állomásozó amerikai katonák kantinjaiban egy 40 centi magas fenyő állt, kompletten izzókkal, díszekkel, mindennel? Engem ez egészen lenyűgözött; míg száz éve az is feladat volt, hogy elég étel jusson a harcmezőkre, addig ma már a dekoráció is alap.

A műfenyő ciki faktora azonban már a múlté. Nem csak a környezetvédelmi megfontolások miatt, hanem azért is mert szuper műfenyőket lehet kapni, ráadásul mint a mellékelt képek is mutatják, már rég nem kell leragadni a mezei zöldnél.  A nagyon színes fákat itt rendelhetik meg, de a színesen belül is vannak klasszikus darabok mint az egyszerű piros, akár több fazonban is ettől a cégtől.

Klasszikus fazonú piros fa

Dundi piros karácsonyfa

Végül pedig íme két darab a színskála másik végéről.

Fogkrém kék fa

Fehér fa

A bejegyzés kategóriája: Öko tipp
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

2 hozzászólás

  1. Garami Zsuzsa hozzászólása:

    nem hiszem, hogy a muanyag jo megoldas lenne. Mar akinek van kertje, az megoldhatja, amit en fogok csinalni. A kertunkben van egy hatalmas ezust fenyo, en azt fogom foldisziteni a karacsonyra. lesz fa, de kinnt. persze ezt egy lakasban kevesbe lehet megoldani. en akkor a falra raknek valamit, ami a karacsonyra emlekeztet, meg dolgozom a projecten. a muanyaghoz olaj kell, ami fogy es szennyez. lebomlasa pedig sok evig is eltarthat.

  2. Szanyi Erika hozzászólása:

    Kedves Zsuzsa,
    a lebomlásban, olajban igazad van, énn pl. évek óta a fikuszomat díszítem. Több mint 2 m magas, kifejezetten jól néz ki. Viszont nem hiszem, h gyerekek mellett lehet csinálni karácsonyfa nélküli karácsonyt és egy minőségi műanyag fa szerintem jó pár évet kibír, úgy h 1fa/család akár 2 generációt is kiszolgálhat.