A karácsonyi bagoly

Így karácsony táján megszaporodnak a főzési tanácsok, spéci receptek, de nem kell megijedni, a baglyot nem főzzük, hanem a fát díszítjük vele. Ha már beszerezték a karácsonyfa kettes számú elengedhetetlen díszét, az uborkát (az első és tényleg elengedhetetlen darab a csúcs), akkor ideje a többi díszre koncentrálni. Nyilván van raktáron, de újat sem kell feltétlenül venni, készíthetünk is, például WC-gurigából.

Papír baglyok

A dolog igen egyszerű. A WC-gurigát beszínezzük (vagy nem) filctollal és a mellékelt ábra szerint baglyokat rajzolunk rá. Ha ez meg van, akkor a tetejét félkör alakban hajtsuk be, és kész is. Festeni nem jó, mert megszívja magát és puha lesz. Én nem vagyok egy nagy dekor lady, de ezt még én is megugrottam. Gyerekeknek szuper móka, ráadásul teljesen környezettudatos és újrahasznosított.

Másrészről igazi mentőöv hirtelen előálló karácsony esetére. Ez ugyan elég ritka, de megeshet. Például agglegényeknél, akik tesznek az egész karácsonyra, aztán hirtelen mégis kéne valamit produkálni. Vagy amikor egyszer csak lepasszolják az emberhez az összes rokon gyereket, hogy a szüleik nyugton intézhessék otthon a dolgokat. Nem tudom próbáltak-e már karácsony trippen levő gyerekeket lekötni, nem egyszerű feladat. Tévézés helyett sokkal jobb foglalkoztatni őket, szeretik, és szem előtt is vannak. Ehhez további mentőöv a pattogatott kukorica girland.

Pattogatott kukorica girland

Kell hozzá pattogatott kukorica, cérna és egy erősebb tű. A tű miatt és 5-6 éves kor alatt nem javaslom, de utána bátran. A képen látható füzérben vörös áfonyával van variálva a kukorica. Ez nálunk elég úri sport lenne, de az áfonya bátran pótolható csipkebogyóval.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.