Napelemes billentyűzet

iF terméktervezési díjjal tüntettek ki egy napelemes billentyűzetet. Igen ilyen is van. Mármint napelemes billentyűzet.

Én legutóbb napelemes lámpát akartam vásárolni, de kiderült, hogy ha egész nap tölti az ember, akkor is csak kb. négy órát világít sötétben, ami például a mostani ködös-szürke időben teljesen használhatatlanná teszi. Nem tudom, hogy létezik-e hibrid lámpa, de ez nem az volt. Tehát lámpa bekapcs délután 4-kor, lemerül este nyolckor, aztán marad a sötét meg a gyertyafény. Mondjuk, ha így működne a tévé is, akkor lehet, hogy minden háztartásba ingyen kéne adni belőlük és máris megoldódna a népszaporulat problémája.

Az említett lámpánál jóval profibb megoldást kínál a Logitech Wireless Solar Keyboard K750. A napelemek nem csak a természetes, hanem a mesterséges fényt is képesek hasznosítani, a teljes feltöltést követően pedig a billentyűzet akár három hónapig is működik, akár sötétben is. Az iF formatervezési díjat, azonban nem csak ezen funkció okán érdemelte ki a fejlesztés, hanem a konkáv billentyűzet kialakítás, a PVC mentesség és a környezetbarát csomagolás miatt is. A billentyűzet egyébként itthon is kapható, 20-25 ezer forintos áron. Környezettudatos kockáknak ideális karácsonyi ajándék.

Az iF Design Awards
Az 58 éve alapított iF product design award a világ egyik legelismertebb formatervezési díja. Az iF Design Awards-ot az International Forum Design felügyeli, és a szakma egyik legfontosabb díjaként tartják számon világszerte. Az iF tevékenységéről bővebben itt olvashatnak.

Kategória: Komposzt | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.