A Környezetvédelem Hónapja

Ha lenne szavazás a világon a világ legunalmasabb szavaira, szerintem jó eséllyel indulnának a dobogós helyért a konferencia és a beszélgetés sorozat szavak, pedig ezek mögött sokszor izgalmas dolgok rejtőznek. Ezen kivételek közé tartoznak a Francia Intézet novemberi előadásai is.

Hiúz

A Környezetvédelem Hónapja 2011 című előadássorozat öt alkalommal foglalkozik a környezetvédelemmel, minden nap más témát járva körbe. A programok ingyenesek és regisztrációt követően a nagyközönség számára is nyitottak. Minden alkalommal francia és magyar előadók váltják egymást, az előadások végén pedig az adott naphoz kapcsolódó filmeket vetítenek.

Hiúz kölyök

Ez alól a nagy szabadság alól november 10-e kivételt képez, pedig a Hogyan élhetünk fosszilis energiák nélkül? cím felvetette probléma azt hiszem mindannyiunkat érint, de a délelőtti előadások zártkörűek, viszont este lesz nyitott előadás, fél ötkor pedig elektromos autó bemutató.

A következő időpont november 17-e, amely a Városi fenntartható élettér kérdését járja körbe, belevéve a környezetbarát építés-tervezés és a városi kertek lehetőségét is. Egy héttel később, november 24-én, A vidék stratégiája és programjai nap jön, november 25-én pedig a Passzívházak és energiahatékony épületek lesz a téma. Az utolsó napon, november 30-án, pedig Rejtett kincseink, a barlangok lesznek terítéken.

Hiúzok

A részletes program megtalálható itt. És mondom, senkit ne riasszanak el az akadémikus címek. Én három éve, még a National Geographic szerzőjeként, részt vettem a Francia Intézet hasonló programján és nagyon izgalmas volt. Most is megyek, lesz tudósítás, úgy hogy ha valaki nem ér rá, itt majd elolvashatja az összefoglalót.

A hiúzos képek meg két okból vannak. Egyrészt Európa egyik legveszélyeztetettebb állatfaja, másrészt szuper jól néznek ki.

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.