Grillezés a konyhában

A nyár jó, kertben lenni jó, kertben grillezni a legjobb. Bár vannak elszánt grill imádók, akik télen sem restek begyújtani a kerti grillbe, magam – még nagyobb mennyiségű pálinka mellett sem – nem nagyon lelkesedem az ilyen fajta programokért, de ez nem azt jelenti, hogy félévet óhajtok várni egy kis grillezett zöldségre, ugyanis kiválóan lehet grillezni a konyhában is.

Nyers sütőtök karikák

A konyhai grillezés egyik lehetősége, hogy az ember vesz valami igazán kiváló sütőt, amiben van grillező funkció is. Statisztikai adatokkal nem bírok erre vonatkozóan, de sejtéseim szerint a többségnek (nekem is) egyszerű gáztűzhely áll a konyhájában, ami bármilyen hihetetlen, de tökéletesen alkalmas a grillezésre, csupán egy megfelelő edényre van szükség.

Az előfőzött amerikai burgonya

Itt jön a reklám helye, mert mindezen információk nem lennének a birtokomban, ha nem kaptam volna egy Hackman BRASSERIE öntöttvas grillserpenyőt. Jól hallották, öntöttvas, úgy hogy van súlya, viszont majd mint látni fogják, nem csak a súlya, de az edény produkálta étel sem hétköznapi.

A céleszköz

Mivel még sosem használtam ilyet, Bogi segítségét kértem, ami bizony jó ötlet volt, mert így mindannyian hasznos tanácsokkal lehetünk gazdagabbak, úgy mint:

- nem az edényt olajozzuk/vajazzuk/zsírozzuk, hanem magát a grillezendő ételt

- nem csak lehet, de érdemes is sütőtököt grillezni, mert finom

- a sütőtökhöz nagyon jól megy a kakukkfű

Az akció egyszerűségét jól mutatják a képek, nem nagy ördöngösség az egész. A tököt és az előfőzött krumplit 1 centis karikákra vágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal, megszórjuk kakukkfűvel, amjd szépen megsütjük az egyik, majd a másik oldalát.

Sül a tök

A zöldségek mint ha szabadban grilleztük volna és szép rácsos is lett. Mint az a képeken látható, a sütőtök mellett amerikai édesburgonyát is grilleztünk. Erről a zöldségről majd lesz még bővebben szó máskor, ami ebben az esetben fontos információ, hogy a grillezés előtt elő kell főzni.

Grillezett sütőtök

A bejegyzés kategóriája: Komposzt, Receptek
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.