Lengyel öko design

Kosmos Project: Rádió

Nyolcadik születésnapját ünnepli idén a Design Hét. A tempó bizonyos formán egyezik a korábbi évekével: lesz egy csomó izgalmas esemény, a kuponfüzettel 20%-kal olcsóbban vásárolhatunk a budapesti design boltokban és persze kiállításokból sem lesz hiány.

Közhely, de tényleg mindent megtervez valamit, még a legrondább, pirosan villogó elemes Bambit is. Nem tagadom, hogy magam is bámultam már hosszú percekig tárgyakat, próbálva elképzelni azt a pillanatot, amikor valakinek az adott koncepció összeállt a fejében és elégedetten felkiáltott, hogy ez az, de sokra nem jutottam vele.

Monika Patuszynska furcsa csészéi

A Design Hét egyik előnye, hogy még ha hosszú percekig is kell valamit bámulnunk, szinte kizárt hogy ronda legyen. Másrészt hasznos, de legalábbis ízlésesen megtervezett, tárgyakkal gazdagodhatunk. Bár idén a Couleur Locale azaz a „helyi íz”a hívószó, azért lesz zöld design is. Ez a vonal már tavaly is erős volt, a Design Terminál épületében egy egész kupac nagyszerű és nem utolsó sorban magyar terméket és innovációt láthattunk, amelyek mindegyike a környezetvédelem jegyében fogant, ráadásul világcégek alkalmazták. Szóval többszörösen örülhetett a szívünk.

A Malafor csoport felfújható szófája

Az október 1-9-ig tartó Design Hét díszvendége Lengyelország, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy éppen ők a soros uniós elnökök, de nem kell megijedni, jó választás volt ez, nem pusztán protokoll. Izgalmas dolgokat ígér a lengyel jelenlét, amelyből az Iparművészeti Múzeumban kaphatunk több tételben ízelítőt.

Agnieszka Bar munkája

Az egyik lehetőséget az Unpolished című utazótárlat nyújtja, amelyen 18 designer és designer-csoport munkáját nézhetjük meg, ha pedig tetszenek, akkor október 2-án, vasárnap, a KREATIMM design vásár keretében meg is vásárolhatjuk azokat. A tárgyak és a tervezők kapcsán nem szeretnék okoskodni, olyanokat írni, hogy “az innováció mellett a hagyományokat is beépíti alkotásaiba”. Tessék elmenni, jó lesz, a szervezők ígérete szerint lesznek organikus ételek, italok, újrahasznosított alapanyagú lengyel és magyar design tárgyak, szuper gyerekjátékok, ráadásul belépő nélkül. Jó hétvégét!

A bejegyzés kategóriája: Komposzt
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.