Így készül a fűszersó

Továbbra is tartósítás, ez alkalommal trutyizás helyett elegánsan.

Mint arról már szót ejtettem a fűszernövényeket lehet szárítani vagy fagyasztani, de a friss, nyári ízek megőrzésének van még egy praktikus módja: a fűszersó.

Az elkészítése roppant egyszerű. A frissen leszedett leveleket, megmossuk, megszárítjuk, tengeri sóval elkeverjük, kicsit összetörjük és üvegbe rakjuk. Egy trükkje van a dolognak, az pedig az, hogy a fűszer legyen tényleg száraz. Ha víz kerül a mixünkbe, akkor annyi az egésznek. Az a nedvességet, ami magában a levelekben van, azt már pont felveszi a só.

Talán fölösleges is magyarázni, de az így készült fűszersónak, a pompás íze, mentes bármilyen adalékanyagtól és van még egy óriási előnye: kevesebb sóval is ízletes lesz az étel. Ez ugye nagyon egészséges, de magas vérnyomás esetén például szó szerint életmentő lehet.

Készíthetjük egy fűszerrel is, de a sokat főzött kedvencekhez csinálhatunk keverékeket. A kakukkfű-rozmaring ideális bárányhoz, a bazsalikom-oregánó olaszos ételekhez, de akár mindezeket együtt is használhatjuk, amivel egy egyszerű zöldségleves vagy egy szelet vajas kenyér is egy mozdulattal megbolondítható.

A bejegyzés kategóriája: Receptek, Technikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.