Az első befőzésem

Ezúton értesítem a kedves közönséget, hogy a szuper paradicsomszósz receptje általam is kipróbálásra került. Egyrészt összeállt az a mennyiségű paradicsom, amivel értelme volt nekivágni az ügynek, másrészt nem éreztem volna korrektnek, hogy ajánlgatok egy receptet, amit ki sem próbáltam.

Szédületesen következetes módon, pontosan a magam leírta recept szerint jártam el, és jól tettem. A dolog egyáltalán nem volt bonyolult vagy nehéz, és tekintve a paradicsom mennyiségét, pár óra alatt meg is voltam vele. Ugyanakkor ismét kiderült, hogy mindent jobb társaságban csinálni. Mert hogy szórakoztatóbb is, meg praktikusabb is.

A paradicsompasszírozó

Nem részletezném, hogy elsőre hogy raktam össze a paradicsompasszírozót, aztán néztem bután, hogy elől-hátul csorog belőle a lé, a paradicsom meg nem volt sehol. Mint látható, nem egy bonyolult szerkezetről van szó, de van hogy nem látja az ember az igazságot.

És a használati utasítás

Ezért jó, ha intelligens barátnővel passzírozunk, aki képes megfelelően értelmezni egy ilyen bonyolult ábrát.

Mosás után félbevágjuk a paradicsomot és kivágjuk a zöldjét

Másrészt mindenféle dolgokat meg lehet beszélni, ami alapból jó, de hosszabb befőzéseknél különösen jól jön. Mert amíg csinálni kell valamit, addig egyedül is oké, de amikor csak ül az ember és várja, hogy főjön, hűljön, akkor nagyon unalmas tud lenni.

Ha kész, negyedeljük és mehet a lábosba.

Az idő alkoholizálással való elütését pedig nem javasolnám, tekintettel a dolog jellemromboló voltára, ráadásul forró dolgokat kell ide-oda mozgatni, ami ittasan nagyon balesetveszélyes.

Paradicsom a lábosban, főzés előtt.

Mint látható törekedtem a dokumentarista hűségre, bár a paradicsompasszírozás teljességéhez hiányzik egy hangfájl a szörcsögő trutymó hangjával, de azt már eladtam az új Alien filmhez.

Paradicsompasszírozó munka közben

A passzírozott, főzött paradicsom ment az üvegekbe. Szomszédnak mindegyik kapott egy bazsalikom levelet. Mint látható, kicsi 2-2,5 decis üvegeket választottam, azon praktikus okból kifolyólag, hogy ez pont a kétszemélyes adag, és én általában ennyit főzök.

Az üvegek

Utolsó fázis volt a dunsztolás, amiből lett száraz is meg nedves is; pont egy üveg nem fért bele a lábosba, az ment a száraz dunsztba.

A kész paradicsomszósz

Hogy jól csináltam-e nyilván hónapok múlva fog kiderülni, de volt pukkanó hang, úgy hogy elvileg igen. Viszont egy kevés kimaradt, így azt már most tudom, hogy az íze szuper lett!

A bejegyzés kategóriája: Receptek, Technikák
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.